Ajándék

Három wellness szolgáltatás, amik igazi élménnyé teszik a lazítást

Mutatunk három wellness szolgáltatást, amikről sokan tudják, hogy léteznek és hasznosak is, de valamiért mégis ritkábban veszik igénybe azokat.

  1. Az egyik ilyen a sókamrás vagy sóbarlang kezelés. Miért ne próbálnánk ki, ha remekül tisztítja a tüdőt, az orrüreget, a légutakat, és beindítja a nyálkahártya védekező reakcióját is. Ezáltal ellenállóbbá tesz a betegségekkel, a fertőzésekkel szemben is.

Ami ősszel különösen fontos lehet. Sóbarlang, sókamra számos sárvári szállodában található. De a fürdőben is van lehetőségünk sós levegővel kezelni magunkat. És csak pár száz forintba kerül.

  1. A második a szauna. Egészen pontosan a szauna szeánszok. Szaunázni már csak-csak betérünk, ha wellnesselni megyünk. Viszont a felöntésektől a többség azért még távol tartja magát. Pedig óriási élmény mondjuk egy mézes szeánsz. Vagy egy jeges felöntést.

Hidd el, a szaunamesterek tudják, hogyan tegyék élménnyé az “izzadást”. Próbáld ki, ha wellnesselni mész!

  1. És állj be egy közös aquajogging, aquabike edzésre is! Ezek többnyire ingyenes szolgáltatások. Ráadásul azok is űzhetik ezeket a sportokat, akiknek a szárazföldön nehezükre esik aktívabb mozgást végezni. Erről nemrég írtunk itt.

A vízigimnasztika tehát nagyon jól átmozgat, erősít és kellemesen elfáraszt. De van még egy óriási előnye: meghozza a hangulatot. A csoportban végzett sport mindig nagyon bulis…

Szóval érdemes ránézni a fitnesz órarendre is, ha valamelyik fürdőben lazítasz.

A sárvári wellnessfürdőét itt éred el. A szaunavilágról itt olvashatsz, a sókamráról pedig itt találsz infót.

Élmény

Legalább a két ünnep között szaunázzunk egyet!

A szaunázást legtöbben csak stresszűzésre vagy egyszerűen felmelegedésre használják. Pedig az immunrendszer aktivizálása miatt is érdemes időközönként izzadni egyet. Ha máskor nem, legalább egy wellness hétvége alatt.

Olvass tovább
Élmény

Öt dolog, amiért vágyunk a wellnessre

Valószínűleg nem mondunk nagy újdonságokat, mégis bizonyára ritkán tekintjük így át a wellness pihenés előnyeit.

Olvass tovább