Élmény

Az őszi wellness “kötelező” része a sószobás kezelés

 

Az immunrendszer erősítése az őszi időszakban rendkívül fontos. Ezt sokan tudjuk, és teszünk is érte. Ennek ellenére sajnos mégis előfordul, hogy valamilyen betegség – jellemzően légúti probléma – megtalál minket, és próbál ledönteni a lábunkról. Ilyenkor érdemes lehet elmenni egy sószobás kezelésre.

Ugyanis ezzel a természetes módszerrel még időben elcsíphető a komolyabb légúti megbetegedés. Mivel a só tisztítja a tüdőt és a légutakat, így segít gyorsan megszabadulni az ott megtelepedő baktériumoktól is. Akár már egy kezelés is segíthet. De megelőzésként is ajánljuk a sószobás kúrát. Hiszen mint írtuk, a belégzett sós levegő megtisztítja a tüdőt, a légutakat, ezáltal “kisöpör” minden, nem oda való dolgot. Így ellenállóbbá tesz minket az ősszel, télen gyakoribb légúti megbetegedésekkel szemben.

Nemzetközi kutatások is megállapították, hogy a sószobás kezelésekkel a felnőtteknél 88-90 százalékban, a gyermekeknél 90-96 százalékban értek el jelentős javulást a légúti betegségben szenvedőknél.

Ennek okán javasoljuk: ha gyógyfürdőben jár, wellnesselni megy, ne szalassza el a lehetőséget: élvezze ki a himalájai só jótékony hatásait! Sárváron, a fürdőben ezt most egy teljesen felújított sószobában teheti meg.

És ha már itt jár, egy egészségmegőrző, immunerősítő őszi szaunázásra is várjuk.

Élmény

Wellnesselnél a hosszú hétvégén? Ezek a sárvári infók érdekelhetnek

Aki teheti, a hosszú hétvége alatt beiktat legalább egy egy napos fürdőzést. Ha Te is így tennél és Sárvárra készülsz, akkor ezek az információk érdekelni fognak.

Olvass tovább
Ajándék

Őszi csomagajánlatok Sárvárról

Apartmanban vagy inkább szállodában szállnál meg szívesebben, ha őszi lazításra indulsz? Szerintünk mindkettőnek van előnye, mindkettő alkalmas lehet a teljes feltöltődésre. Főleg, ha Sárvárra jössz.

Olvass tovább