Élmény

Ezt is vedd figyelembe, ha wellness pihenéshez keresel gyógyfürdőt!

Amikor gyógyvízről beszélünk, a legtöbbeknek a klasszikus wellness jut az eszükbe. Ha lazításhoz keresünk fürdőt, inkább csak a termál hatást vesszük figyelembe, a gyógyító lehetőségekkel kevésbé foglalkozunk. Pedig kellene. Hogy miért?

A gyógyvizet nem véletlenül hívják gyógyvíznek. Ugyanis háromszoros hatást fejt ki ránk.

Ahogy a napidoktor.hu is írja, a fizikai hatásnak, a melegnek köszönhetően ellazulnak a feszes izmok, a vérkeringés gyorsul, az erek kitágulnak. A víz felhajtó erejének következtében pedig könnyebbé válik benne a mozgást. Így a termálvizes medencében akár az ízületi problémákkal küzdők is tudnak aktív mozgást végezni.

A második a kémiai hatás. Ez maga a gyógyító képesség. Vagyis ha gyógyvízben lazítunk, a kémiai anyagok felszívódnak a bőrön keresztül, bejutnak a vérkeringésbe. Így erősítjük az immunrendszert, pótoljuk az izmok, az ízületek számára nélkülözhetetlen anyagokat, kedvezően befolyásolva a szervezet reakció készségét, segítve az öngyógyító folyamatokat – olvasható.

A biológiai hatásról pedig azt írják, hogy a gyógyfürdőkben speciális mikroklíma uralkodik, ahol a légkör a levegőben található negatív iontúlsúly miatt stresszoldó, pihentető hatású lesz.

Vagyis sokkal hatékonyabb lesz a kikapcsolódás, ha gyógyvizes fürdőben lazítunk.

A napidoktor.hu cikkében ehhez, a hatékony kikapcsolódáshoz egyébként gyógyfürdős városokat is ajánlanak. Köztük Sárvárt. Ahol a víz alkáli hidrogén-karbonátos, lágy és enyhén sós, ezért nem csak ízületi kopások és mozgásszervi megbetegedések kezelésére alkalmas, hanem bőrbetegségek és nőgyógyászati panaszok esetén is hatékonyan segít.

Többet tudnál meg a sárvári fürdőről? Kattints ide!

Utazás

Ízületi problémák a fiataloknál – porckopás

Nem csak idősödőknél, hanem már a fiataloknál is jelentkezhetnek ízületi problémák. Igaz, hogy az artrózis, vagyis a porckopás főként az idősek egészségét veszélyezteti, azonban sok esetben már a fiatalabb generáció is érintett lehet.

Olvass tovább
Élmény

Gyakran fáj a fejed? Ezek is okozhatják, és így kezelheted – A wellness segíthet

Egy fejfájásnak számos oka lehet, így sok esetben nehézkes a meghatározásuk. Szerencsére a fejfájások mögött ritkábban húzódik meg komolyabb egészségügyi panasz, így az esetek többségében egy wellness-szel is kezelhető a fejfájás.

Olvass tovább