Élmény

Gyakran fáj a fejed? Ezek is okozhatják, és így kezelheted – A wellness segíthet

Egy fejfájásnak számos oka lehet, így sok esetben nehézkes a meghatározásuk. Szerencsére a fejfájások mögött ritkábban húzódik meg komolyabb egészségügyi panasz, így az esetek többségében egy wellness-szel is kezelhető a fejfájás.

Sajnos a fejfájás egy olyan rosszullét, amit nem tekintünk betegségnek, így sok esetben csak legyintünk rá, veszünk be egy gyógyszert és igyekszünk kialudni. Pedig a helyzet az, hogy ez egy népbetegség, ami a magyarok nagy részét – úgy 1 millió főt – érinti, főként migrén formájában.

A komolyabb fejfájások házi kezelésével nem érdemes megpróbálkoznunk, ilyenkor a legjobb, ha szakértő segítségét kérjük. Ha rendszeres a rosszullét, komolyabb kivizsgálásra lehet szükség. Fontos, hogy biztosan kizárjuk a szervi elváltozásokat. Manapság már kellően fejlett az ilyen jellegű orvoslás, így a kezelés, a kontrolálás sok esetben már kivitelezhető. De ez szélsőséges eset. Az emberek többségénél azért nem ennyire vészes a helyzet, így nekik egy jó wellness is segíthet.

Az esetek többségében ugyanis stressz, izomfájdalom okozhatja a fejfájást, amit a mindennapi munkavégzésünk során “szedünk össze”. Ez többnyire egyszerűen kezelhető. A különböző alternatív kezelések, mint amilyen a masszázs is, nagyon hatásosak. A szakértő masszőr ilyenkor a hetek, hónapok alatt beállt izmokat lazítja és frissíti fel.

Az eredmény hosszabb távú, azonban időközönként nem árt megismételni a kezelést. További jótékony hatással lehet a fejfájásunkra a hidroterápia és a szauna is. Mindkét  kezelés lényege, hogy csökkentik az erekre nehezedő nyomást, valamint lazítják az izmokat.


Általánosságban elmondható, hogy a cél ezekben az esetekben az erek kitágítása, amire jó megoldás lehet a termál- és a gyógyvíz is.


Jó gondolat lehet továbbá, ha masszás és szaunázás során használunk mentás, citromos illóolajokat, amik tovább segítenek a fejfájás csökkentésében és az ellazulásban.

Ha tehát gyakran jelentkezik nálad fejfájás, a tüneti (gyógyszeres) kezelés mellett fordíts figyelmet a probléma hosszabb távú kezelésére. Ha például stressz okozza a fejfájást, ne sajnáld magadtól a wellnesst, a gyógyvizes pihenést, a szaunázást! Fontos, hogy szánj időt a megelőzésre és a regenerálódásra is. Ehhez Sárváron és az itteni fürdőben minden adott. Megnéznéd, mi vár rád a vasi fürdővárosban?

Élmény

Wellnesselnél a hosszú hétvégén? Ezek a sárvári infók érdekelhetnek

Aki teheti, a hosszú hétvége alatt beiktat legalább egy egy napos fürdőzést. Ha Te is így tennél és Sárvárra készülsz, akkor ezek az információk érdekelni fognak.

Olvass tovább
Élmény

A szaunázás után mindenképpen hűtsük le magunkat

Ha őszi wellnessre megyünk, szívesen beülünk szaunázni. De vajon az izzadás utáni hűtőfürdőt mennyien vállalják be?

Olvass tovább