Élmény

Gyakran fáj a fejed? Ezek is okozhatják, és így kezelheted – A wellness segíthet

Egy fejfájásnak számos oka lehet, így sok esetben nehézkes a meghatározásuk. Szerencsére a fejfájások mögött ritkábban húzódik meg komolyabb egészségügyi panasz, így az esetek többségében egy wellness-szel is kezelhető a fejfájás.

Sajnos a fejfájás egy olyan rosszullét, amit nem tekintünk betegségnek, így sok esetben csak legyintünk rá, veszünk be egy gyógyszert és igyekszünk kialudni. Pedig a helyzet az, hogy ez egy népbetegség, ami a magyarok nagy részét – úgy 1 millió főt – érinti, főként migrén formájában.

A komolyabb fejfájások házi kezelésével nem érdemes megpróbálkoznunk, ilyenkor a legjobb, ha szakértő segítségét kérjük. Ha rendszeres a rosszullét, komolyabb kivizsgálásra lehet szükség. Fontos, hogy biztosan kizárjuk a szervi elváltozásokat. Manapság már kellően fejlett az ilyen jellegű orvoslás, így a kezelés, a kontrolálás sok esetben már kivitelezhető. De ez szélsőséges eset. Az emberek többségénél azért nem ennyire vészes a helyzet, így nekik egy jó wellness is segíthet.

Az esetek többségében ugyanis stressz, izomfájdalom okozhatja a fejfájást, amit a mindennapi munkavégzésünk során “szedünk össze”. Ez többnyire egyszerűen kezelhető. A különböző alternatív kezelések, mint amilyen a masszázs is, nagyon hatásosak. A szakértő masszőr ilyenkor a hetek, hónapok alatt beállt izmokat lazítja és frissíti fel.

Az eredmény hosszabb távú, azonban időközönként nem árt megismételni a kezelést. További jótékony hatással lehet a fejfájásunkra a hidroterápia és a szauna is. Mindkét  kezelés lényege, hogy csökkentik az erekre nehezedő nyomást, valamint lazítják az izmokat.


Általánosságban elmondható, hogy a cél ezekben az esetekben az erek kitágítása, amire jó megoldás lehet a termál- és a gyógyvíz is.


Jó gondolat lehet továbbá, ha masszás és szaunázás során használunk mentás, citromos illóolajokat, amik tovább segítenek a fejfájás csökkentésében és az ellazulásban.

Ha tehát gyakran jelentkezik nálad fejfájás, a tüneti (gyógyszeres) kezelés mellett fordíts figyelmet a probléma hosszabb távú kezelésére. Ha például stressz okozza a fejfájást, ne sajnáld magadtól a wellnesst, a gyógyvizes pihenést, a szaunázást! Fontos, hogy szánj időt a megelőzésre és a regenerálódásra is. Ehhez Sárváron és az itteni fürdőben minden adott. Megnéznéd, mi vár rád a vasi fürdővárosban?

Élmény

Legalább a két ünnep között szaunázzunk egyet!

A szaunázást legtöbben csak stresszűzésre vagy egyszerűen felmelegedésre használják. Pedig az immunrendszer aktivizálása miatt is érdemes időközönként izzadni egyet. Ha máskor nem, legalább egy wellness hétvége alatt.

Olvass tovább
Szerelem

Ezért illannak el wellness közben a hétköznapi gondok

Úgy tudunk a legjobban feltöltődni, ha a test mellett a lélek is megnyugszik. Azt szokták mondani, hogy akkor érezzük igazán jól magunkat, ha a test és a lélek egyensúlyban van. Ez igaz is, viszont ezért tenni is kell. Időközönként például célszerű elmenni wellnesselni. De miért pont a wellnesst mondjuk?

Olvass tovább