Élmény

Gyógyvízzel és kíméletes mozgással is kezelhetők az ősszel gyakrabban jelentkező ízületi panaszok

Az őszi időjárás változás, a hűvösebb reggelek hatással vannak az ízületekre. Ezt nyilván mindenki tudja. De nem kell beletörődnünk abba, hogy ez fájdalommal jár. A probléma ugyanis megelőzhető és kezelhető is.

A leghatásosabb módszer a gyógyfürdőzés és a kíméletes, rendszeres mozgás. Persze nem mindegy, milyen gyógyvizet választunk a kezeléshez. Célszerű olyan helyen kezelni a problémát, ahol a gyógyvíz kifejezetten alkalmas az ízületi betegségek gyógyítására. Sárvár ilyen. Az itt felszínre törő víz kiválóan alkalmazható gyulladásos mozgásszervi és ízületi betegségek kezelésére, izomgörcsök, ízületi rándulások gyógyítására is. De ortopédiai, reumasebészeti műtéteket követő utókezelések esetén is komoly eredmények érhetők el vele. Ugyanakkor ne feledjük, hogy Sárváron a kíméletes testmozgásra is kiváló “terep” kínálkozik. Ilyen a fürdőben végezhető vízi gyógytorna is, de a Danubius Hotelben oktatott nordic walking is ide sorolható. Ebben a szállodában csoportos “nordikozásra” is van lehetőség. Íme, ehhez egy korábbi videónk.

Ugyanakkor a jóga is segíthet az ízületi panaszok enyhítésében. Ehhez a Spirit Hotelben kérhetünk segítséget.

De egy szimpla tájcsi edzés a Nádasdy-vár körül parkban ugyancsak hozzájárulhat ahhoz, hogy az ízületek fájdalommentesen szolgáljanak minket idősebb korunkban is.

Szerelem

Ezért illannak el wellness közben a hétköznapi gondok

Úgy tudunk a legjobban feltöltődni, ha a test mellett a lélek is megnyugszik. Azt szokták mondani, hogy akkor érezzük igazán jól magunkat, ha a test és a lélek egyensúlyban van. Ez igaz is, viszont ezért tenni is kell. Időközönként például célszerű elmenni wellnesselni. De miért pont a wellnesst mondjuk?

Olvass tovább
Utazás

Ízületi problémák a fiataloknál – porckopás

Nem csak idősödőknél, hanem már a fiataloknál is jelentkezhetnek ízületi problémák. Igaz, hogy az artrózis, vagyis a porckopás főként az idősek egészségét veszélyezteti, azonban sok esetben már a fiatalabb generáció is érintett lehet.

Olvass tovább