Élmény

Gyógyvízzel és kíméletes mozgással is kezelhetők az ősszel gyakrabban jelentkező ízületi panaszok

Az őszi időjárás változás, a hűvösebb reggelek hatással vannak az ízületekre. Ezt nyilván mindenki tudja. De nem kell beletörődnünk abba, hogy ez fájdalommal jár. A probléma ugyanis megelőzhető és kezelhető is.

A leghatásosabb módszer a gyógyfürdőzés és a kíméletes, rendszeres mozgás. Persze nem mindegy, milyen gyógyvizet választunk a kezeléshez. Célszerű olyan helyen kezelni a problémát, ahol a gyógyvíz kifejezetten alkalmas az ízületi betegségek gyógyítására. Sárvár ilyen. Az itt felszínre törő víz kiválóan alkalmazható gyulladásos mozgásszervi és ízületi betegségek kezelésére, izomgörcsök, ízületi rándulások gyógyítására is. De ortopédiai, reumasebészeti műtéteket követő utókezelések esetén is komoly eredmények érhetők el vele. Ugyanakkor ne feledjük, hogy Sárváron a kíméletes testmozgásra is kiváló “terep” kínálkozik. Ilyen a fürdőben végezhető vízi gyógytorna is, de a Danubius Hotelben oktatott nordic walking is ide sorolható. Ebben a szállodában csoportos “nordikozásra” is van lehetőség. Íme, ehhez egy korábbi videónk.

Ugyanakkor a jóga is segíthet az ízületi panaszok enyhítésében. Ehhez a Spirit Hotelben kérhetünk segítséget.

De egy szimpla tájcsi edzés a Nádasdy-vár körül parkban ugyancsak hozzájárulhat ahhoz, hogy az ízületek fájdalommentesen szolgáljanak minket idősebb korunkban is.

Ajándék

Őszi csomagajánlatok Sárvárról

Apartmanban vagy inkább szállodában szállnál meg szívesebben, ha őszi lazításra indulsz? Szerintünk mindkettőnek van előnye, mindkettő alkalmas lehet a teljes feltöltődésre. Főleg, ha Sárvárra jössz.

Olvass tovább
Élmény

Az októberi hosszú hétvége első napjára inkább wellnesst tervezz, 23-án viszont mehetnek a kinti programok

Egyre fogynak a sárvári szállodák szabad szobái az október 23-ai hosszú hétvégére. Ami nem csoda, hiszen régóta nem volt már ilyen, több napos ünnepi hétvége. Másrészt Sárváron rossz idő esetén sem unatkozunk. Hiszen itt található Magyarország egyik TOP fürdője, ami fedett gyógyfürdővel és wellness részleggel is rendelkezik. De nézzük, milyen időjárásra számíthatunk pontosan.

Olvass tovább