Élmény

Használd tudatosan az ingyenes gyógyfürdő szolgáltatásokat!

Jellemzően az ingyenes szolgáltatásokat részesítjük előnyben, ha wellnesselni megyünk. De vajon tudatosan tesszük-e ezt, és tudjuk-e egyáltalán, hogy mi mindent élvezhetünk még ki díjmentesen egy fürdőben a gyógyvizes lazításon kívül.

Ilyenek – mármint ingyenesen igénybe vehetők – a medencében lévő buzgárok, a hidromasszázs elemek. Ha ezekkel tudatosan számolunk és elegendő időt töltünk a használatukkal, sokkal eredményesebb lehet a feltöltődés. Ahogy akkor is, ha a nyakzuhanyt is beiktatjuk “kúrába”. Mindezt lehetőleg úgy tegyük, hogy először lazítsuk el a nyaki izmokat a forró gyógyvízben, és csak ezután álljunk a nyakzuhany alá, ahol aztán így a mélyebben lévő feszült izmokat is el tudjuk lazítani.

Ugyanakkor a pezsgőfürdőzés lehetőségét se felejtsük! Az ilyen medencékben úgy helyezkedjünk el, hogy a fúvókák a feszült izmokra irányítsák a vizet. A távolságot, vagyis a masszírozó erőt pedig folyamatosan változtassuk! Így nem lesz később izomfájdalmunk. Fontos itt is a fokozatosság. Egyből tilos hosszú időn át erősen masszíroztatni. Időközönként tehát tartsunk pihenőt. Főleg, ha gyógyvizes a pezsgőfürdő. Ez utóbbit ugyanis egyhuzamban negyed óránál hosszabb ideig nem tanácsos használni. És naponta legfeljebb kétszer üldögéljünk benne.

A “kezelések” között pedig tartsunk elegendő szünetet. Helyezzük magunkat kényelembe mondjuk a pihenőtérben lévő nyugágyakban és csak élvezzük a teljes ellazulást segítő hangulatot.

De ne feledkezünk meg a szórakoztató elemekről sem. Engedd, hadd vigyen a víz! Próbáld ki a sodrófolyosót! Élvezd ki a csúszdázás örömét, és az izmok átmozgatásáról se feledkezz meg! Ha wellnesselni mész, azért egy fél órát ússzál is!

De lehetőleg még a gyógyfürdőzés előtt. Ja, és vegyél rész az ingyenes aqua fitnesz, aqua jogging, aqua bike programokon! A sárvári fürdőben szinte minden nap tartanak ilyen órákat. Ezekről és a jegyárakról itt tudsz tájékozódni.

Élmény

Wellnesselnél a hosszú hétvégén? Ezek a sárvári infók érdekelhetnek

Aki teheti, a hosszú hétvége alatt beiktat legalább egy egy napos fürdőzést. Ha Te is így tennél és Sárvárra készülsz, akkor ezek az információk érdekelni fognak.

Olvass tovább
Ajándék

Őszi csomagajánlatok Sárvárról

Apartmanban vagy inkább szállodában szállnál meg szívesebben, ha őszi lazításra indulsz? Szerintünk mindkettőnek van előnye, mindkettő alkalmas lehet a teljes feltöltődésre. Főleg, ha Sárvárra jössz.

Olvass tovább