Élmény

Így és ezért gyűjts D-vitamint a wellness alatt is!

Az egyre rövidülő nappalok és a borongós időjárás, vagyis a fogyatkozó napfény miatt nem mindig jutunk elegendő mennyiségű D-vitaminhoz. Amit persze jelez is a szervezetünk. De mik a tünetek és hogyan lehet védekezni?

A Házipatika.com gyűjtötte össze azokat a tüneteket, amik a szervezet D-vitamin hiányára is utalhatnak. Ilyen a fokozott izzadás, a hirtelen fellépő váratlan gyengeség. Ha kimerültnek érezzük magunkat, vagy ha izomgyengeséget tapasztalunk. De a törékeny csontok, valamint az azokban érzett rendszeres fájdalom is utalhat krónikus D-vitamin hiányra. És az őszi, téli, tavasz eleji depressziós állapot, a melankólia is gyakran a D-vitamin hiánynak köszönhető.

De hogyan tudjuk ezeket elkerülni?

A D-vitamint nagyon nehéz kizárólag étkezéssel pótolni. A leghatékonyabb D-vitamin gyűjtés a napozás. Persze megfelelő fényvédelem mellett. A szervezet számára fontos, hogy az őszi, téli időben is legyünk minél többet a szabadban. Ha pedig wellnesselünk, akkor szánjunk időt a “D-vitamin raktáraink” feltöltésére is.

A szervezet a napfény hatására termeli ugyanis a D-vitamint.

Ha Sárváron jársz, sétálj, mozogj sokat! Tegyél pár kört a Nádasdy-vár körül, látogass el az arborétumba, és ősszel, télen is lazíts a kinti termálvizes medencékben! Erre a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben, a Danubius szállodájában és a Spirit Hotelben is kínálkozik lehetőség.

Élmény

Mennyiből hozható ki egy egy napos téli wellness?

Sok helyen olvashatjuk, hogy télen milyen jó a wellness. Ami így is van… Csak arról nem ír senki, hogy mindez mennyibe kerül mondjuk egy családnak. Mi most megtesszük.

Olvass tovább
Emlék

Arra koncentrálj, miként hozható össze a wellness, ne arra, hogy mi miatt nem!

Ezerféle okot mondhatsz, hogy miért ne menj wellnesselni. De miért tennéd, amikor a kikapcsolódás egyik leghatékonyabb formájáról van szó?

Olvass tovább