Élmény

A szaunázás után mindenképpen hűtsük le magunkat

Ha őszi wellnessre megyünk, szívesen beülünk szaunázni. De vajon az izzadás utáni hűtőfürdőt mennyien vállalják be?

Szerintünk kevesen, pedig fontos lenne. Mivel szaunázás közben a test hője megemelkedik, amit vissza kell állítani. Ezt tehetjük drasztikusan, merülő medencében, vagy kíméletesebben, jégkabinban.

Ez már csak rajtunk áll

A hűtés során egyébként a bőr pórusai és a vérerek is összehúzódnak. Ilyenkor felgyorsul a vérkeringés. És ez az, ami hozzájárul ahhoz, hogy szaunázás után igazán fittnek érezzük magunkat. Egyébként csak ellazult, fáradt érzés lesz rajtunk úrrá.

Vagyis, ha a teljességre törekszünk, a szaunázás utáni hűtést semmiképpen ne hagyjuk ki.

Ha mást nem is teszünk, legalább zuhanyozzunk le. Lehetőleg hideg vízzel. A meleg vizet mindenképpen hanyagoljuk szaunázás után. Termálvízben semmiképpen ne üldögéljünk, és a masszírozó vízsugarakat is felejtsük el egy kis időre. A legjobb, ha a hűsítés után a pihenő térbe visszahúzódva lazítunk tovább. Tornászni, edzeni konkrétan tilos. Így az úszás sem jó ötlet.

Ha tehát szaunázol, ne csak addig juss el, hogy bemész a kabinba izzadni. Törekedj arra, hogy a levezetés is szakszerű legyen, hiszen így érheted el azt a pozitív hatást, amit a szauna adni tud a szervezetnek. Figyelj erre a sárvári wellness alatt is!

 

Fotó: Hotel Bassiana

Utazás

Szilveszterezz a sárvári fürdőben! – Mutatjuk a programot és az árakat

Éjszaka fürdőzni mindig jó, de szilveszterkor különösen. Főleg Sárváron, hiszen itt még sztárfellépő is lesz.

Olvass tovább
Élmény

Vajon lesz hó karácsonykor Sárváron?

Néztétek már az előrejelzéseket? Mi megtettük.

Olvass tovább