Kaland

Családi apartman vagy kemping?

A családi apartman talán kényelmesebb, a kempinges sátrazás kicsit kalandosabb. Te melyiket választanád? Összehasonlítottuk az árakat és a szolgáltatásokat.

A családi apartman árai nagyban függnek az elhelyezkedéstől. Sárvár esetében a belváros és a wellness fürdő közelsége a meghatározó a vendégek számára. Ehhez alakultak az árak is. Egy kicsit távolabbra lévő (4 kilométer) családi apartman egy vendégnek 3 ezer 500 forintért bérelhető éjszakánként, míg a fürdő szomszédságában lévő vagy az arborétumhoz közeli négy fős apartman 35 ezer 900 forintba kerül. Ezek az apartmanok természetesen teljesen felszereltek. A modernebbekben a korszerű konyha mellett plazmatévé és klíma is található, no meg WIFI.

De mit kínál egy kemping, ha sátraznánk?

A nyári időszakban a kempingbe szóló felnőtt belépő 3 ezer 720 forintba kerül, míg a gyermekeknek 2 ezer 170 forintba – ez egyelőre valamivel olcsóbbnak tűnik, mint egy családi apartman. Ez az ár azonban nem tartalmazza az összes költséget. A területért és az áramért is fizetni kell, és pluszként számolandó még az idegenforgalmi adó (420 forint) is.

De mielőtt az ár alapján eldöntenénk, hogy apartmanba megyünk, mutatjuk, hogy mit érdemes még mérlegelni.

A szolgáltatások köre a legtöbb kempingben kimerül a tisztálkodási lehetőségeknél. Sárváron viszont az árban korlátlan, naponta többszöri belépésre jogosító fürdőbelépő is szerepel. És ingyenes internethasználatra is lehetőség van. A kemping vizesblokkjai zsetonos mosógépekkel felszereltek, de van itt mosogató, babafürdető, pelenkázó, ahogy mozgássérülteknek készült mosdó is – szóval a kényelem garantált.

Összesítsük, amit megtudtunk. Ha a családi apartman a szimpatikus, akkor a fürdőbelépőért pluszban kell fizetni, a kemping belépőjegyében viszont ez benne van. Szóval mérlegeljünk. Ha bevállalós a család és szívesen sátrazik, válassza a kempinget. Ha inkább biztosra menne – mondjuk az időjárást is figyelembe véve -, akkor keress egy jó apartmant. Mondjuk itt.

 

Utazás

Ha nem mozdulnál ki a szállodából a wellness alatt….

Van úgy, hogy a wellness alatt egyáltalán nem szeretnénk kimozdulni a szállodából. Előfordul, hogy csak  pezsgőfürdőzésre, gyógyvizes élményekre, szaunázásra és jó ételekre vágyunk. Ha hasonlót szeretnél, ajánlunk egy-két sárvári szállodát.

Olvass tovább
Utazás

Élményre vágyunk a wellness hétvége alatt is

A wellness hétvége, az akciós csomagok és a hosszú hétvége a legnépszerűbb őszi kereső szavak a populáris szálláskereső oldalakon. A szallas.hu legújabb felmérésből legalábbis ez derült ki. Sok más egyéb utazási szokás mellett.

Olvass tovább