Kaland

Családi apartman vagy kemping?

A családi apartman talán kényelmesebb, a kempinges sátrazás kicsit kalandosabb. Te melyiket választanád? Összehasonlítottuk az árakat és a szolgáltatásokat.

A családi apartman árai nagyban függnek az elhelyezkedéstől. Sárvár esetében a belváros és a wellness fürdő közelsége a meghatározó a vendégek számára. Ehhez alakultak az árak is. Egy kicsit távolabbra lévő (4 kilométer) családi apartman egy vendégnek 3 ezer 500 forintért bérelhető éjszakánként, míg a fürdő szomszédságában lévő vagy az arborétumhoz közeli négy fős apartman 35 ezer 900 forintba kerül. Ezek az apartmanok természetesen teljesen felszereltek. A modernebbekben a korszerű konyha mellett plazmatévé és klíma is található, no meg WIFI.

De mit kínál egy kemping, ha sátraznánk?

A nyári időszakban a kempingbe szóló felnőtt belépő 3 ezer 720 forintba kerül, míg a gyermekeknek 2 ezer 170 forintba – ez egyelőre valamivel olcsóbbnak tűnik, mint egy családi apartman. Ez az ár azonban nem tartalmazza az összes költséget. A területért és az áramért is fizetni kell, és pluszként számolandó még az idegenforgalmi adó (420 forint) is.

De mielőtt az ár alapján eldöntenénk, hogy apartmanba megyünk, mutatjuk, hogy mit érdemes még mérlegelni.

A szolgáltatások köre a legtöbb kempingben kimerül a tisztálkodási lehetőségeknél. Sárváron viszont az árban korlátlan, naponta többszöri belépésre jogosító fürdőbelépő is szerepel. És ingyenes internethasználatra is lehetőség van. A kemping vizesblokkjai zsetonos mosógépekkel felszereltek, de van itt mosogató, babafürdető, pelenkázó, ahogy mozgássérülteknek készült mosdó is – szóval a kényelem garantált.

Összesítsük, amit megtudtunk. Ha a családi apartman a szimpatikus, akkor a fürdőbelépőért pluszban kell fizetni, a kemping belépőjegyében viszont ez benne van. Szóval mérlegeljünk. Ha bevállalós a család és szívesen sátrazik, válassza a kempinget. Ha inkább biztosra menne – mondjuk az időjárást is figyelembe véve -, akkor keress egy jó apartmant. Mondjuk itt.

 

Ajándék

A hét “titkos ajánlata” – Őszi Relax Napok a VitalMed-ben

Mutatjuk, mit kínál az őszre a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő szállodája. Elöljáróban csak annyit: korlátlan wellnesst tartalmaz a csomag.

Olvass tovább
Élmény

Ha ősz, akkor wellness, ha wellness, akkor szaunázás

Egyetértetek? Szerintünk a szaunázás az egyik legjobb módja a lazításnak. Ilyenkor megnyugszik a test és az elme is. Elillan minden hétköznapi probléma, és távozik belőlünk a felgyülemlett feszültség. Ezt szerencsére egyre többen meg is tapasztaljátok, vagyis nem véletlen az sem, hogy ha wellness hétvégére indulunk, többnyire saját szaunával rendelkező szállodát keresünk. Mutatjuk, Sárváron milyen hotelek közül választhatsz.

Olvass tovább