Kaland

Finn és infra szauna vagy gőz? – Erre is nézzen rá, ha szállást keres!

A legtöbb sárvári szálloda rendelkezik szaunával. Van, ahol hagyományos finn szaunában lazíthatunk, de olyan is akad, ahol infra szauna vagy gőzfürdő áll a vendégek rendelkezésére. De melyiket válasszunk? Nézd meg, Neked melyik megoldás lenne az ideális!

Ha kezdő vagy, inkább az infra szaunát vagy a gőzfürdőt javasoljuk. Tapasztalt szaunázóknak viszont egyértelműen a finn szauna lesz a megfelelő.

Hogy miért?

Mert a finn szauna hőmérséklete jóval magasabb, így az edzettebbek tudják igazán kiélvezni annak a hatását. A finn szaunában 85-90 fokos a hőmérséklet, a páratartalom pedig 10 százalék. A gőzfürdőben a levegő hőmérséklete 45 fok körüli, a páratartalom pedig közel száz. Az infra szauna valamelyest talán átmenetet jelent a kettő között. Ugyanis ebben 50-60 fok körüli a hőmérséklet. Plusz itt nem a levegő hőmérséklete melegedik, hanem a test hője növekszik. Vagyis az izzadást kiváltó mechanizmus is kicsit másabb.

Ettől függetlenül ez is nagyon jótékonyan hat a szervezetre. Az infra szauna például rendkívül hatásos a rejtett méreganyagok kiválasztásában. Ugyanakkor – ahogy a finn szauna és a gőzfürdő is – kiváló immunerősítő, méregtelenítő és keringésjavító.

Szóval ha wellnesselni indulunk, a saját érdekünkben tájékozódjunk arról is, hogy milyen szaunával, wellness részleggel rendelkezik az adott szálloda, apartman. De ne felejtsd el azt se, hogy a sárvári fürdőben komplett szaunavilág vár. Így ha a szállodában nem is, itt biztosan találsz az igényeidnek megfelelő wellness szolgáltatást.

Szerelem

Mire elég egy gyógyfürdős wellness hétvége?

  Egy három napos gyógyfürdőzés kellemes lehet, de különösebb gyógyító hatása nincs. Ettől függetlenül nagyon hasznos. Hogy mire?

Olvass tovább
Élmény

Így relaxálj a wellness alatt!

Attól még, hogy elmegyünk lazítani egy wellness hétvégére, nem biztos, hogy kellően ki is pihenjük magunkat. Sokan ugyanis nem tudják, hogyan kapcsolódjanak ki, mire figyeljenek a relaxáció alatt. Most ezeket mutatjuk.

Olvass tovább