Kaland

Finn és infra szauna vagy gőz? – Erre is nézzen rá, ha szállást keres!

A legtöbb sárvári szálloda rendelkezik szaunával. Van, ahol hagyományos finn szaunában lazíthatunk, de olyan is akad, ahol infra szauna vagy gőzfürdő áll a vendégek rendelkezésére. De melyiket válasszunk? Nézd meg, Neked melyik megoldás lenne az ideális!

Ha kezdő vagy, inkább az infra szaunát vagy a gőzfürdőt javasoljuk. Tapasztalt szaunázóknak viszont egyértelműen a finn szauna lesz a megfelelő.

Hogy miért?

Mert a finn szauna hőmérséklete jóval magasabb, így az edzettebbek tudják igazán kiélvezni annak a hatását. A finn szaunában 85-90 fokos a hőmérséklet, a páratartalom pedig 10 százalék. A gőzfürdőben a levegő hőmérséklete 45 fok körüli, a páratartalom pedig közel száz. Az infra szauna valamelyest talán átmenetet jelent a kettő között. Ugyanis ebben 50-60 fok körüli a hőmérséklet. Plusz itt nem a levegő hőmérséklete melegedik, hanem a test hője növekszik. Vagyis az izzadást kiváltó mechanizmus is kicsit másabb.

Ettől függetlenül ez is nagyon jótékonyan hat a szervezetre. Az infra szauna például rendkívül hatásos a rejtett méreganyagok kiválasztásában. Ugyanakkor – ahogy a finn szauna és a gőzfürdő is – kiváló immunerősítő, méregtelenítő és keringésjavító.

Szóval ha wellnesselni indulunk, a saját érdekünkben tájékozódjunk arról is, hogy milyen szaunával, wellness részleggel rendelkezik az adott szálloda, apartman. De ne felejtsd el azt se, hogy a sárvári fürdőben komplett szaunavilág vár. Így ha a szállodában nem is, itt biztosan találsz az igényeidnek megfelelő wellness szolgáltatást.

Emlék

Arra koncentrálj, miként hozható össze a wellness, ne arra, hogy mi miatt nem!

Ezerféle okot mondhatsz, hogy miért ne menj wellnesselni. De miért tennéd, amikor a kikapcsolódás egyik leghatékonyabb formájáról van szó?

Olvass tovább
Ajándék

Ne maradj le ezekről a téli wellness ajánlatokról!

Ha még ezután foglalnál szállást a téli wellnessre, ideje igyekezned. A sárvári hotelek ugyanis kezdenek betelni az ünnepekre. Úgyhogy segítünk kicsit, hogy gyorsabban megtaláld a legjobb ajánlatokat… Így biztosan rábukkansz még szabad szobára a legjobb sárvári hotelekben.

Olvass tovább