Kaland

Ha igazán kalandos nyaralásra vágynál…

Ha a kalandos nyaralásokat szereted, a folyóvizes evezések is biztosan bejönnek. Vas megyében a Rába folyón rengeteg ilyen túrát szerveznek, ezek többsége Sárváron is áthalad.

Sőt nem csak, hogy áthalad, hanem a város fontos állomása is a programoknak. Egyrészt mert itt kempingben is meg lehet szállni – ami a tisztálkodás szempontjából nem utolsó szempont -, másrészt a sárvári fürdőt kár lenne kihagyni – vélik a legtöbben. Ezek a Rába-túrák egyébként többnyire Szentgotthárdról indulnak, és több napi evezés után érnek el Sárvár környékére. Az útvonal pedig elég vadregényes. Sokan romantikusnak mondják, hiszen tényleg egy vad folyóról beszélünk. Ettől függetlenül nem kimondottan veszélyes. Persze tapasztalt vezetővel tanácsos csak útnak indulni. És azért is nagyon szeretik a túrázók a Sárvár környéki Rába-szakaszt, mert itt a szárazabb nyári időszakban is bő vizű a folyó. Érdemes tehát rákeresni a Rába-túrákra a neten. Sárváron több hotel is ajánlja programnak az evezős aktivitást. A Harmónia Hotel és a Korona panzió oldalán is találtunk infókat erre vonatkozóan.

A bejegyzésben említett két kemping pedig a Rábától nem messze lévő Vadkert Major és a fürdőhöz tartozó kemping.

 

Élmény

Wellnesselnél a hosszú hétvégén? Ezek a sárvári infók érdekelhetnek

Aki teheti, a hosszú hétvége alatt beiktat legalább egy egy napos fürdőzést. Ha Te is így tennél és Sárvárra készülsz, akkor ezek az információk érdekelni fognak.

Olvass tovább
Ajándék

Őszi csomagajánlatok Sárvárról

Apartmanban vagy inkább szállodában szállnál meg szívesebben, ha őszi lazításra indulsz? Szerintünk mindkettőnek van előnye, mindkettő alkalmas lehet a teljes feltöltődésre. Főleg, ha Sárvárra jössz.

Olvass tovább