Kaland

Több a vizes élmény Sárváron, mint gondolnád

Ha azt mondjuk, Sárvár és vizes élmények, a legtöbben a gyógy- és wellnessfürdőre gondolnak. Azon belül is a strand nyújtotta élményekre. Pedig a kifejezés másként is értelmezhető. Sárvár vonatkozásában mindenképpen, hiszen itt folyik a Rába, található itt csónakázó tó és az arborétumnak is van saját tava…

Vagyis, ha nyaralunk és vizes élményre vágynánk Sárváron, folyó vízi evezésre vagy laza, tavi csónakázásra, vízibiciklizésre is indulhatunk. Ez utóbbi kettőre tavasszal, áprilistól június 16-áig egészen este hat óráig nyílik lehetőség, míg nyáron, június 16-ától akár este 8 óráig is csónakázhatunk.

Jó kis levezető program lehet egy egész napos strandolás után.

Ahogy egy arborétumi séta is. Itt szintén gazdagodhatunk vizes élményekkel. De itt inkább a relaxálásé a főszerep. Ahogy a mellékelt képen is látod, meglehetősen hangulatos dolog leülni a tóparton lévő padokra, egy kicsit elengedni a mindennapi gondokat és feltöltődni a természetben.

Szállás Sárvár - arborétum mellett

Az arborétum egyébként a nyári időszakban este hét óráig látogatható. A belépő a felnőtteknek csupán 250 forint, gyermekeknek, nyugdíjasoknak pedig mindössze 150 forint – olvasható a sarvarvaros.hu-n.

Szóval ha Sárvárra jössz és a strandolós, wellness programok mellett más vizes élményekre is vágysz, van miből válogatni.

_DSC0426

Ja és azt nem is említettük, hogy a kalandparkban is van egy tó, ami fölött egy kötélpályán csúszhatunk át – erről részletek itt. A horgászási lehetőségekről pedig itt olvashatsz.