Szerelem

Ezért illannak el wellness közben a hétköznapi gondok

Úgy tudunk a legjobban feltöltődni, ha a test mellett a lélek is megnyugszik. Azt szokták mondani, hogy akkor érezzük igazán jól magunkat, ha a test és a lélek egyensúlyban van. Ez igaz is, viszont ezért tenni is kell. Időközönként például célszerű elmenni wellnesselni. De miért pont a wellnesst mondjuk?

Mert a gyógyvíz különösen pozitívan hat a testre és a lélekre – ráadásul egyszerre. Ha a testi hatásait nézzük, ki kell emelnünk, hogy a vízben gyakorlatilag súlytalannak érezzük magunkat. Ha nyakig elmerülünk, a súlyunk 90 százalékától “megszabadulunk”. Azaz kisebb lesz az ízületekre nehezedő nyomás, tágulnak az erek, lassul a szívverés, az izmok megnyugszanak…. 36 fokos gyógyvízben például már olyan vérbőség alakul ki a testben, ami teljesen ellazítja a görcsös izmokat, az inakat, a szalagokat. Ennek hatására pedig egyszerűen kellemesen érezzük magunkat. Ezt az érzést sokaknak talán nem kell bemutatni. Ha pedig a test ellazul, nincs feszültség, a lélek is megnyugszik. Ezért érezzük azt, hogy a gyógyvízben üldögélve nem csak a testünk lesz könnyebb, hanem a lelki terhek súlya sem nyomja annyira a vállunkat. Ha pedig nincs feszültség, könnyebben jönnek a jó gondolatok is. Azaz wellness közben a meglévő problémákra is könnyebben találunk megoldást.

Szóval a wellnessre időközönként célszerű áldozni. Kifogást keresni pedig nem érdemes. Ez egy olyan dolog, amit a tőlünk nyugatabbra élők már tudatosabban kezelnek. Legyünk mi is olyanok, mint ők, használjuk ki maximálisan a gyógyvízben rejlő pozitív hatásokat!

Gyere el Te is Sárvárra! Próbáld ki nálunk, hogyan kerül a wellness alatt egyensúlyba a test és a lélek!

 

Fotó: Spirit Hotel

Utazás

Szilveszterezz a sárvári fürdőben! – Mutatjuk a programot és az árakat

Éjszaka fürdőzni mindig jó, de szilveszterkor különösen. Főleg Sárváron, hiszen itt még sztárfellépő is lesz.

Olvass tovább
Élmény

Vajon lesz hó karácsonykor Sárváron?

Néztétek már az előrejelzéseket? Mi megtettük.

Olvass tovább