Szerelem

Gyógyfürdőben lazítanál? Jó, ha ezeket elolvasod az indulás előtt

Gyógyfürdőben lazítani jó érzés mindaddig, amíg betartjuk a szabályokat. Például azt, hogy hetente két-három alkalomnál többet nem töltünk egész napos fürdőzéssel. Pontosabban az egész napos fürdőzés sem ajánlott – a szó szoros értelmében. Vagyis ha tényleg kellemesen szeretnénk ellazulni, 40 percnél hosszabb időt egyhuzamban ne töltsünk a gyógyvízben.

Mivel termálvízről beszélünk, azaz 36-38 fokos vízről, ezért tudatosítanunk kell magunkban, hogy a túl hosszú fürdőzés nem tesz jót a szervezetnek. Lényeges, hogy napi 3 alkalomnál többször ne lazítsunk a gyógyvízben. Ha pedig kijövünk a gyógyvízből, mindig zuhanyozzunk le langyos vízzel. Ezzel vissza tudjuk állítani a szervezet hőháztartását. A gyógyfürdőzés után egyből ne végezzünk aktív mozgást. A legjobb, ha fél órát lazítunk a fürdő pihenőterében.

De akkor mit csináljunk egy wellness pihenés alatt?

Folyamatosan kombináljuk a szolgáltatásokat. A gyógyvizes etapok között a langyosabb hőmérsékletű pezsgőfürdőben bátran lazíthatunk, kérhetünk masszázst és szaunázhatunk is egész nyugodtan. Fontos, hogy a wellnessben is meglegyen a mértékletesség. Semmit se szabad túlzásban vinni, már amennyiben a feltöltődés a cél.

Szerelem

Ezért illannak el wellness közben a hétköznapi gondok

Úgy tudunk a legjobban feltöltődni, ha a test mellett a lélek is megnyugszik. Azt szokták mondani, hogy akkor érezzük igazán jól magunkat, ha a test és a lélek egyensúlyban van. Ez igaz is, viszont ezért tenni is kell. Időközönként például célszerű elmenni wellnesselni. De miért pont a wellnesst mondjuk?

Olvass tovább
Élmény

Vajon elég komolyan vesszük a mindennapi stresszt?

Komoly szívbetegségek kialakulásához vezethet az, ha nem vesszük komolyan a naponta ránk ható stresszt. Egy friss kutatás szerint azok, akik rendszeres stresszben élnek, 50 százalékkal nagyobb eséllyel betegszenek meg valamilyen szívkoszorúér probléma miatt. Ami sajnos számos esetben infarktushoz is vezet. Ráadásul sokaknál nem felnőtt korban indul a stresszes élet, ami miatt sokkal korábban jelentkezhet egészségügyi probléma. Előfordul, hogy már gyermekként rendszeresek a feszült élethelyzetek. Ilyen esetekben pedig nem ritka, hogy már 45 éves kor környékén kialakul valamilyen szív- és érrendszeri…

Olvass tovább