Szerelem

Gyógyfürdőben lazítanál? Jó, ha ezeket elolvasod az indulás előtt

Gyógyfürdőben lazítani jó érzés mindaddig, amíg betartjuk a szabályokat. Például azt, hogy hetente két-három alkalomnál többet nem töltünk egész napos fürdőzéssel. Pontosabban az egész napos fürdőzés sem ajánlott – a szó szoros értelmében. Vagyis ha tényleg kellemesen szeretnénk ellazulni, 40 percnél hosszabb időt egyhuzamban ne töltsünk a gyógyvízben.

Mivel termálvízről beszélünk, azaz 36-38 fokos vízről, ezért tudatosítanunk kell magunkban, hogy a túl hosszú fürdőzés nem tesz jót a szervezetnek. Lényeges, hogy napi 3 alkalomnál többször ne lazítsunk a gyógyvízben. Ha pedig kijövünk a gyógyvízből, mindig zuhanyozzunk le langyos vízzel. Ezzel vissza tudjuk állítani a szervezet hőháztartását. A gyógyfürdőzés után egyből ne végezzünk aktív mozgást. A legjobb, ha fél órát lazítunk a fürdő pihenőterében.

De akkor mit csináljunk egy wellness pihenés alatt?

Folyamatosan kombináljuk a szolgáltatásokat. A gyógyvizes etapok között a langyosabb hőmérsékletű pezsgőfürdőben bátran lazíthatunk, kérhetünk masszázst és szaunázhatunk is egész nyugodtan. Fontos, hogy a wellnessben is meglegyen a mértékletesség. Semmit se szabad túlzásban vinni, már amennyiben a feltöltődés a cél.

Élmény

A szaunázás után mindenképpen hűtsük le magunkat

Ha őszi wellnessre megyünk, szívesen beülünk szaunázni. De vajon az izzadás utáni hűtőfürdőt mennyien vállalják be?

Olvass tovább
Ajándék

Pihentető hétköznapok a Vadkert Hotelben*** bomba áron!

Hétköznapra szállást foglalni mindig olcsóbb. És ami különösen jó ebben, hogy szolgáltatásban kevesebb pénzért legalább ugyanannyit kapunk. Ilyen a Vadkert Major egyik őszi ajánlata is. Amiben három éjszakás pihenés esetén csak kettőt kell fizetni. De nézzük, pontosan mit tartalmaz a csomag. Mutatjuk, mit írnak a honlapon.

Olvass tovább