Szerelem

Mire elég egy gyógyfürdős wellness hétvége?

 

Egy három napos gyógyfürdőzés kellemes lehet, de különösebb gyógyító hatása nincs. Ettől függetlenül nagyon hasznos. Hogy mire?

Ahogy egy korábbi videónkban a Spirit Hotel főorvosa elmondta: relaxálásra, fájdalom csillapításra alkalmas a pár napos gyógyfürdőzés. Krónikus ízületi problémák esetén viszont egyetlen hétvége csak a bemelegítésre elég. Ebben az esetben kúra szerű kezelésre van szükség. Viszont ha feltöltődni szeretnénk, már egy-két, gyógyfürdőzéssel eltöltött nap is segíthet. A kellemesen meleg gyógyvíz ugyanis ellazítja az izmokat, a feszültség megszűnik és a lélek is megnyugszik.

Vagyis az egy-két napos wellness inkább arra alkalmas, hogy feltöltődjünk. A gyógyulás ilyen rövid idő alatt nem lehetséges. Legfeljebb az izomgörcsök, az izomfeszülések kezelhetők ilyen rövid idő alatt. Ami egyébként a legtöbbünkre ráfér, ahogy a szellemi ellazulás is.

Gondoljunk csak bele: a stressz és az ülő életmód milyen izomfeszüléseket okoz nálunk.

Szóval nem haszontalan a pár napos gyógyfürdőzés sem. Ezért ha wellnesselni készülünk, olyan helyre menjünk, ahol gyógyvízben is pihengethetünk.

Sárvár ilyen. Tudj meg még többet az itteni lehetőségekről!

 

Szerelem

Ezért illannak el wellness közben a hétköznapi gondok

Úgy tudunk a legjobban feltöltődni, ha a test mellett a lélek is megnyugszik. Azt szokták mondani, hogy akkor érezzük igazán jól magunkat, ha a test és a lélek egyensúlyban van. Ez igaz is, viszont ezért tenni is kell. Időközönként például célszerű elmenni wellnesselni. De miért pont a wellnesst mondjuk?

Olvass tovább
Élmény

Vajon elég komolyan vesszük a mindennapi stresszt?

Komoly szívbetegségek kialakulásához vezethet az, ha nem vesszük komolyan a naponta ránk ható stresszt. Egy friss kutatás szerint azok, akik rendszeres stresszben élnek, 50 százalékkal nagyobb eséllyel betegszenek meg valamilyen szívkoszorúér probléma miatt. Ami sajnos számos esetben infarktushoz is vezet. Ráadásul sokaknál nem felnőtt korban indul a stresszes élet, ami miatt sokkal korábban jelentkezhet egészségügyi probléma. Előfordul, hogy már gyermekként rendszeresek a feszült élethelyzetek. Ilyen esetekben pedig nem ritka, hogy már 45 éves kor környékén kialakul valamilyen szív- és érrendszeri…

Olvass tovább