Utazás

Aktív nyaralás vagy pihenés?

Te mit részesítesz előnyben a nyaraláskor? Inkább aktív programokat keresel, vagy az ellazulást választod? Ha ez utóbbit, a többséghez tartozol.

A GKI nemzetközi felmérése szerint tízből hatan a klasszikus pihenést választják a nyaralás alatt. Ugyanakkor 35 százalék azoknak az aránya, akik előnyben részesítik az aktív nyaralást – ami azért nem kevés.

A kutatásból egyébként kiderült az is, hogy a férfiak valamivel kényelmesebbek, mint a hölgyek. Előbbiek 60 százaléka választja inkább a pihenést az aktív nyaralással szemben. A hölgyeknél ez az arány 58 százalék.

Megtudtuk még azt is, hogy a 6-12 éves gyermekkel nyaralók 62 százaléka szintén inkább az ellazulást választja, viszont a tinédzser korú gyermekkel útnak indulóknál már 39 százalék keresi az aktív lehetőségeket.

A tinik 43 százaléka szavaz egyébként az aktív nyaralásra, a klasszikus pihenést 51 százalék választja. Viszont ahogy “öregedik” a korosztály, egyre csökken az érdeklődés az aktív programok iránt. A legidősebb korcsoportokban (50-60 és 60+) már csak 33 százalék az aktív időtöltésért rajongók aránya.

De ahogy az elemzésben fogalmaznak: a legkényelmesebb korosztály a 40-es. Náluk 64 százalék az aránya a pihenést választóknak.

Te melyiket választod?

Sárváron pihenésre és aktív kikapcsolódásra is van lehetőséged. Ha kíváncsi lennél arra, hogy nálunk mi minden vár, klikk ide!

 

Fotó: Spirit Hotel

Élmény

Wellnesselnél a hosszú hétvégén? Ezek a sárvári infók érdekelhetnek

Aki teheti, a hosszú hétvége alatt beiktat legalább egy egy napos fürdőzést. Ha Te is így tennél és Sárvárra készülsz, akkor ezek az információk érdekelni fognak.

Olvass tovább
Ajándék

Őszi csomagajánlatok Sárvárról

Apartmanban vagy inkább szállodában szállnál meg szívesebben, ha őszi lazításra indulsz? Szerintünk mindkettőnek van előnye, mindkettő alkalmas lehet a teljes feltöltődésre. Főleg, ha Sárvárra jössz.

Olvass tovább