Utazás

Öt tipp, amitől igazi élmény lesz a családi üdülés

Ha családi üdülés után keresgélünk, rendszerint a gyermekek igényeit vesszük alapul. Fontos, hogy a választott településen lévő fürdő és a szálloda egyaránt gyermekbarát legyen és a vizes programokon kívül másfajta kikapcsolódási lehetőségek is rendelkezésünkre álljanak. Nézzünk meg párat!

Mutatunk most öt programtippet, aminek garantáltan örülnek a gyerekek a családi üdülés alkalmával.

Kezdjük a fürdővel. A családi üdülés meghatározó eleme az élményfürdő. Sárváron a családi élményfürdőben a legkisebbek és a nagyobbak is találnak maguknak kikapcsolódási lehetőséget. Van itt hullámmedence, vízágyú, csúszda, pancsoló és egy óriás pezsgőfürdő is, ahonnan a szülők könnyedén rálátnak a kicsikre. De a gyógyfürdő a strand és a wellness rész is könnyedén elérhető innen, így gyakorlatilag az egész család talál magának vizes programot.

A családi üdülés azonban nem csak a fürdőtől lesz tökéletes. Ha a szállás nem elégíti ki a gyermekek igényeit, nehéz életreszóló élménnyé tenni az együtt töltött napokat. Fontos ezért, hogy a szállodán vagy az apartmanon belül is legyenek a kicsiknek szóló kikapcsolódási lehetőségek. Akár egy saját medence vagy egy játszórészleg, mondjuk videójátékkal – manapság talán ezek a legvonzóbbak. De a csocsó és a biliárd is jó kis családi program lehet.

Ha már kiszakadtunk az otthoni közegből, nem szeretnénk feltétlenül fedett helyen tartózkodni. Jó idő esetén a szabadtéri lehetőségeket is célszerű számba venni. A családi üdülés szuper kinti programokkal változatossá tehető. Tapasztalatból mondjuk, a gyerekek nagy kedvence például a falmászás és az íjászat a helyi kalandparkban, de a bringózással egybekötött városnézés is élmény lehet számukra.

Kevés az olyan gyerek, aki ne lenne oda az édességért. Nyáron a fagyi, máskor a sütemény képes “csodákra”. Szóval nem árt, ha a családi üdülés megtervezéskor megnézzük, hogy van-e a közelben cukrászda vagy olyan fagyizó, ahol bő a választék.

És még egy utolsó dolog, ami talán fontos lehet, ha a családi üdülés lehetséges helyszíneit vesszük sorra. Ez az ár. Megnéztük, van néhány sárvári hotel, ahol jó áron kínálnak kifejezetten családi szobákat (3-4 ágyas verziókat). Ezek egy vendégnek éjszakánként már 2-3 ezer forint közötti áron elérhetők. Mutatjuk a részletes árakat.

Voltál már Sárváron? Te milyen programokat, szállást ajánlanál azoknak, akik most jönnének ide először? Mondd el a bejegyzés alatti fórumban!

Szerelem

Mire elég egy gyógyfürdős wellness hétvége?

  Egy három napos gyógyfürdőzés kellemes lehet, de különösebb gyógyító hatása nincs. Ettől függetlenül nagyon hasznos. Hogy mire?

Olvass tovább
Élmény

Így relaxálj a wellness alatt!

Attól még, hogy elmegyünk lazítani egy wellness hétvégére, nem biztos, hogy kellően ki is pihenjük magunkat. Sokan ugyanis nem tudják, hogyan kapcsolódjanak ki, mire figyeljenek a relaxáció alatt. Most ezeket mutatjuk.

Olvass tovább