Utazás

Élményre vágyunk a wellness hétvége alatt is

A wellness hétvége, az akciós csomagok és a hosszú hétvége a legnépszerűbb őszi kereső szavak a populáris szálláskereső oldalakon. A szallas.hu legújabb felmérésből legalábbis ez derült ki. Sok más egyéb utazási szokás mellett.

Az jól látható, hogy az őszi, hosszabb kikapcsolódás egyre népszerűbb a szálláskereső oldalon tájékozódók körében, hiszen a foglalások száma 10 százalékkal emelkedett a korábbi években mértekhez képest. Sőt, az ide köthető kosárérték is 5-10 százalékkal nőtt, és már 72 ezer forint összértéket tesz ki. Ez lényeges forgalom növekedésnek tekinthető még úgy is, hogy a szállások közben 3-5 százalékkal drágultak.

Megtudtuk: továbbra is népszerűek belföldön a különböző kuponos, illetve kedvezményes ajánlatok. A szállások minőségét, felszereltségét illetően pedig a négy csillagos vagy a magasabb kategóriájú szálláshelyek a keresettebbek. Vagyis egyértelműen látszik, hogy a kereslet eltolódott a minőségibb szolgáltatások felé.

Új trend van születőben, megérkezett az élményturizmus – olvasható a vg.hu-n

Az élményturizmus előretörése már egy ideje ismert, azonban úgy tűnik, hogy a tudatos utazók körében most kezd egyre fontosabbá válni. Ez abból látszik, hogy a vendégek egyre inkább keresik a szállásuk környékén fellelhető szabadidős programokat. És szívesen foglalják az élményre koncentráló csomagokat is.

Sokan érzik úgy, hogy a hagyományos wellness már kevés. Az utazók többsége szeretne aktívan kikapcsolódni. Az ilyen igényt megfogalmazók körében a legnépszerűbb program a bor- és gasztroturizmus mellett egyértelműen a kerékpározás, valamint a különböző túraútvonalak bejárása. Ennek köszönhetően egyre több szálláshely igyekszik megfelelő információval ellátni a náluk megszállókat, valamint sokan már ingyenesen biztosítanak kerékpárt is.

Jó hír az aktív pihenésre vágyóknak, hogy Sárváron szinte minden adott a tartalmas kikapcsolódásra. Rengeteg a látnivaló, amiket akár futva, nordic walkingozva vagy elektromos kerékpáron ülve is felfedezhetünk. De ez csak egy-két tipp. Ha még több aktív lehetőségre lennél kíváncsi, ide klikkelj!

Átalakulóban a kuponozás

A rövid felmérésből megtudhatjuk azt is, hogy a kedvezménykuponok beváltása a nyári 3 ezerről mostanra már több mint 50 ezerre ugrott. A magas kuponhasználat mellett érdemes megemlíteni, hogy a szállásadók igyekeznek átalakítani a piacot, és a kuponokat az olcsó ajánlatokról eltolni a minőségi kínálat felé, hogy elérhetővé tegyék az ide sorolt attrakciókat a nagyközönség számára is.

Ha a sárvári szállodák őszi csomagjaira lennél kíváncsi, itt nézz körbe!

Utazás

Szilveszterezz a sárvári fürdőben! – Mutatjuk a programot és az árakat

Éjszaka fürdőzni mindig jó, de szilveszterkor különösen. Főleg Sárváron, hiszen itt még sztárfellépő is lesz.

Olvass tovább
Élmény

Vajon lesz hó karácsonykor Sárváron?

Néztétek már az előrejelzéseket? Mi megtettük.

Olvass tovább