Utazás

Milyen szállodát keres az, aki kis gyermekkel indul nyaralni?

Rendszerint olyat, ahol a személyzet valóban tudja, mire vágyik egy kisgyermekes család. Valamint adott a lehetőség arra, hogy a kicsik mellett a szülőknek is jusson ideje a pihenésre.

A kis gyermekkel nyaralni indulók esetében nem mindegy ugyanis, hogy milyen egy családi szoba, tovább az se, hogy étkezéskor mennyire rugalmas a személyzet – és ez csak két dolog.

Egy gyermekbarát szállodában többnyire kínálnak gyermekmenüket, gyermek reggelit és az is lehetséges, hogy rövid időre szakértő pedagógusok, animátorok vigyázzanak a kicsikre, ha a szülők éppen kettesben szeretnének lenni. És nem csak vigyáznak rájuk, hanem például játszóházban foglalkoznak velük, kézműves programokat szerveznek nekik, közösen alkotnak valamit.

Lényeges az is, hogy a wellness rész hogyan van kialakítva. Ha a szülőknek minden perc aggódás, nem lesz pihentető a nyaralás. Viszont, ha például a pancsoló és a családi medencetér kifejezetten a kis gyermekesek igényei szerint van kialakítva, mindenkinek szórakozás lehet a kikapcsolódásra szánt idő.

Sárváron mindezt úgy oldották meg, hogy a pezsgőfürdő közvetlenül a pancsolók mellett kapott helyet, így a szülők a lazítás közben is figyelhetnek a gyerekekre. Ugyanakkor a játszóház is a családi szárnyban kapott helyet. De található itt csúszda és hullámmedence is, ahol a valamivel nagyobb gyermekek is jól érezhetik magukat. És a strandon lévő pancsolók és gyermekmedencék is teljesen családbarátnak számítanak.

Sárváron ráadásul egy kifejezetten családbarát szálloda is található, amiből egyébként közvetlen az átjárás a fürdőbe. Ez a Park Inn hotel, ahol így néz ki egy, családosoknak kínált szoba. Ezt a 360 fokos felvételt a szálloda Facebook oldalán lehet megtekinteni.


A hotel honlapján pedig ezeket emelik ki a gyermekbarát szolgáltatások közül:

  • gyermekjátszó sok-sok játékkal
  • gyermekmenü a félpanziós büfé kínálatában is
  • családi fürdőszárny és gyermekvilág játszóházzal
  • gyermekprogramok és számos játéklehetőség a Sárvár Fürdőben
  • babaágy és babafelszerelések, eszközök
  • különböző szobatípusok
  • az iskolai szünetek idején animátor

Illetve azt is az érdeklődők figyelmébe ajánlják, hogy gyermekkedvezmények is járnak a családosoknak. Ezekről részletek itt.