Utazás

Nem véletlenül hívják a szeptembert “stressztembernek”

Ebben a hónapban ugyanis az átlagnál feszültebbek vagyunk, ezáltal több kikapcsolódásra is szükségünk van, mint máskor. De ez csak a kezdet, ugyanis a szeptemberrel nyílik meg az úgynevezett “stressz naptár”

Az iskolakezdés, a nyár utáni rengeteg munkahelyi feladat, a hűvösödő és rövidülő nappalok és a borongósabb idő mind stresszesebbé tesz minket. Már ha nem készülünk fel ezekre. Egyrészt sporttal, sok aktív mozgással ellenállóbbak lehetünk. Másrészt a hétköznapok közé beiktatott wellnesselős napokkal újra és újra feltöltődhetünk. És itt nem kell feltétlenül több napos extra kikapcsolódásra gondolni. Egy hétköznap esti szaunázás vagy egy vasárnapi gyógyfürdőzés is csodákra képes. Már szeptemberben is.

De még nagyobb hasznát vehetjük októberben és novemberben ezeknek a mikro kikapcsolódásoknak.

Egy kutatás szerint ugyanis a nyár utáni, szeptemberi stressz szintünk átlagban 5,3 százalék. A diákoknál ez a szint 16 százalék ebben az időszakban. Szóval a családi kikapcsolódásnak óriási jelentősége van szeptemberben.

De az átlagot nézve októberben már 5,6-ról 6 százalékra emelkedik a stressz szint. Viszont amikor az órákat visszaállítják, újabb fél százalékot emelkedik. Az ünnepek időszakára meg aztán különösen megnő: 14-15 százalékra. Decemberben egyébként 9 százalék az átlagos stressz szint.


Ebből tehát az következik, hogy az őszre érdemes több stresszűző wellness programot időzíteni. Ha pedig tehetjük, legalább egy, több napos wellness hétvégére is menjünk el.


Idén erre kiváló alkalom lehet az október 23-ai három napos hétvége.

Kíváncsi lenné arra, hogy Sárváron milyen őszi csomagajánlatok közül választhatsz? Ebben a bejegyzésben találsz egy-két tippet.

 

Fotó: Sárvárfürdő.hu

Élmény

Gyógyvízzel és kíméletes mozgással is kezelhetők az ősszel gyakrabban jelentkező ízületi panaszok

Az őszi időjárás változás, a hűvösebb reggelek hatással vannak az ízületekre. Ezt nyilván mindenki tudja. De nem kell beletörődnünk abba, hogy ez fájdalommal jár. A probléma ugyanis megelőzhető és kezelhető is.

Olvass tovább
Élmény

Mikor lesz az idén a vénasszonyok nyara?

Mutatjuk, mit ígérnek az időjósok, mire célszerű időzíteni a szabadtéri programokat. Természetesen pár őszi sárvári eseményt is ajánlunk erre az időszakra.

Olvass tovább