Utazás

Nem véletlenül hívják a szeptembert “stressztembernek”

Ebben a hónapban ugyanis az átlagnál feszültebbek vagyunk, ezáltal több kikapcsolódásra is szükségünk van, mint máskor. De ez csak a kezdet, ugyanis a szeptemberrel nyílik meg az úgynevezett “stressz naptár”

Az iskolakezdés, a nyár utáni rengeteg munkahelyi feladat, a hűvösödő és rövidülő nappalok és a borongósabb idő mind stresszesebbé tesz minket. Már ha nem készülünk fel ezekre. Egyrészt sporttal, sok aktív mozgással ellenállóbbak lehetünk. Másrészt a hétköznapok közé beiktatott wellnesselős napokkal újra és újra feltöltődhetünk. És itt nem kell feltétlenül több napos extra kikapcsolódásra gondolni. Egy hétköznap esti szaunázás vagy egy vasárnapi gyógyfürdőzés is csodákra képes. Már szeptemberben is.

De még nagyobb hasznát vehetjük októberben és novemberben ezeknek a mikro kikapcsolódásoknak.

Egy kutatás szerint ugyanis a nyár utáni, szeptemberi stressz szintünk átlagban 5,3 százalék. A diákoknál ez a szint 16 százalék ebben az időszakban. Szóval a családi kikapcsolódásnak óriási jelentősége van szeptemberben.

De az átlagot nézve októberben már 5,6-ról 6 százalékra emelkedik a stressz szint. Viszont amikor az órákat visszaállítják, újabb fél százalékot emelkedik. Az ünnepek időszakára meg aztán különösen megnő: 14-15 százalékra. Decemberben egyébként 9 százalék az átlagos stressz szint.


Ebből tehát az következik, hogy az őszre érdemes több stresszűző wellness programot időzíteni. Ha pedig tehetjük, legalább egy, több napos wellness hétvégére is menjünk el.


Idén erre kiváló alkalom lehet az október 23-ai három napos hétvége.

Kíváncsi lenné arra, hogy Sárváron milyen őszi csomagajánlatok közül választhatsz? Ebben a bejegyzésben találsz egy-két tippet.

 

Fotó: Sárvárfürdő.hu

Élmény

Mennyiből hozható ki egy egy napos téli wellness?

Sok helyen olvashatjuk, hogy télen milyen jó a wellness. Ami így is van… Csak arról nem ír senki, hogy mindez mennyibe kerül mondjuk egy családnak. Mi most megtesszük.

Olvass tovább
Emlék

Arra koncentrálj, miként hozható össze a wellness, ne arra, hogy mi miatt nem!

Ezerféle okot mondhatsz, hogy miért ne menj wellnesselni. De miért tennéd, amikor a kikapcsolódás egyik leghatékonyabb formájáról van szó?

Olvass tovább