Utazás

A nyaralás alatti semmittevéssel sokat árthatunk az egészségünknek

Nem biztos, hogy jót teszünk, ha a nyaralás alatt a semmittevést választjuk. Egy friss kutatás ugyanis rávilágított arra, hogy már két hetes henyélés is többet árt az egészségnek, mint használ.

A szakértők szerint ha a nyaralás alatt teljesen mellőzzük az aktivitást, olyan anyagcsere zavarok is kialakulhatnak, amik akár drasztikusan is befolyásolhatják szívünk egészségét.

Erre egy olyan kutatás eredményei világított rá, amelynek során egészséges, aktív életet élő fiatalokat kértek arra, hogy töltsék a napjaikat passzívan. Egészen pontosan 80 százalékkal lecsökkentették a napi fizikai aktivitásukat. Viszont mindeközben fokozták az inaktivitásukat. Átlagosan 120 percet kellett üléssel és semmittevéssel tölteniük. A rövid kísérlet végén pedig kiderült, hogy csökkent a fiatalok vázizmainak tömege, a testzsírszázalékuk viszont jelentősen megnőtt.

Az eredmény tehát egyértelmű: rövid idő is elég ahhoz, hogy ártsunk a szervezetnek. Pedig a nyári szabadság éppen az ellenkezőről szólna.

Vagyis attól még, hogy nyaralni megyünk, ne mondjunk le a fizikai aktivitásról. Nem szabad, hogy a kikapcsolódás csak a semmittevésről szóljon. Ezért a nyári lazítás alatt is derítsük fel, hogy milyen programokon vehetünk részt a környéken. De akár saját magunk is szervezhetünk aktív programokat. A kerékpározás, a reggeli kocogás remek időtöltés lehet a nyaralás alatt is.

De mutatjuk, Sárváron mi mindenre van még lehetőséged, ha az aktív nyaralást választanád.

Élmény

Egyre több sárvári élménnyel gazdagodnak Hannáék (VIDEÓ)

Az “Örökítsd meg Sárvárt!” játékunk nyertese, Hanna és a családja szinte minden számításba jöhető helyi attrakciót kipróbál, igyekeznek mindenhová eljutni a városban. A hét elején a Spirit Hotelben szálltak meg, voltak a Nádasdy Ferenc Múzeumban, bejárták a várost a Sihuval, jókat ettek a helyi éttermekben. Jártak az arborétumban, lovagoltak és csónakáztak is.

Olvass tovább
Élmény

Nézd meg “élőben”, milyen egy tartalmas sárvári nyaralás!

  Megérkezett a városba az “Örökítsd meg Sárvárt!” játék nyertese, Hanna és a családja. Az első útjuk a Spirit Hotelbe vezetett, ahol egy szelfi után azonnal elfoglalták a lakosztályt, majd egy remek wellnessel folytatták a napot.

Olvass tovább