Ha téli wellnessre indulsz, ne csak a termálvízben és a szaunában lazíts. Iktass be nordic walking túrát is! És az nem lehet kifogás, hogy télen hideg van. Csak figyelj oda az alábbiakra.

Lényeges dolog a mozgás télen is. Leginkább azért, mert így sokkal ellenállóbbá tehetjük az immunrendszerünket. Nem beszélve arról, hogy így a D-vitamin raktárakat is feltölthetjük, ami a téli, napfényhiányos napokban kimondottan fontos.

De mielőtt elindulnánk a nordic walking körünkre, öltözzünk fel megfelelően. Nem melegen kell öltözni, hanem rétegesen. Ha intenzív mozgást végzünk, a vastag ruházattal többet ártunk, mint használunk. Kiizzadtan ugyanis sokkal könnyebben megfázunk. Ezért ha ehetjük, inkább viseljünk aláöltözetet, ez szárazon tartja a testet. Erre jöhet egy termo pulóver és egy széldzseki. Mínuszokban a fejünkre húzzunk sapkát, a lábunkra pedig sportos cipőt. Hóban lehetőleg vízhatlan lábbelit viseljünk. Intenzívebb mozgásnál pedig a szánkat is takarjuk el.

nordic-walking-sarvar

Kiváló terep a nordic walkinghoz a sárvári csónakázó tó környéke is

Ami még lényeges, hogy melegítsünk be a mozgás előtt. Hidegben jóval nagyobb a veszélye annak, hogy a merevebb izmok meghúzódnak.

A nordic walking és más aktív időtöltés előtt együnk bőséges reggelit. Hidegben végzett mozgásnál ugyanis jobban megnő az energiafelhasználásunk. Figyeljünk továbbá a folyadékbevitelre is!

Attól még, hogy hideg van, nem kell lemondani a mozgásról. Még a wellness alatt sem. A nordic walkinghoz eszközöket bérelhetsz Sárváron, és remek útvonalakat is találsz itt. A csónakázó tó, a kiránduló erdő, az arborétum és a Nádasdy-vár körüli park remek helyszínek a mozgáshoz.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük