A szauna nem csak kellemesen ellazít, hanem igencsak egészséges is. Különösen ősszel, hiszen ilyenkor felkészíti a szervezetet a téli megpróbáltatásokra. A rendszeresen szaunázók tudják ezt, a legtöbbeknél megfigyelhető, hogy sokkal ellenállóbbak a vírusokkal szemben.

A szaunázás elűzi a stresszt, ellazít. Szeretjük ezért igénybe venni, ha wellness pihenésről van szó. De nem csak ezért hasznos. Szaunázás közben szinte észrevétlenül készítjük fel a szervezetünket a őszi és a téli megpróbáltatásokra. A szaunázás ugyanis ellenállóbbá tesz a megfázással és a vírusokkal szemben.

A szaunzás gyakorlatilag egy edzés. Az izzadás közben távoznak a méreganyagok. Az immunrendszer mentesül a teher alól, egyúttal pedig edződik is. A szaunázás kiválóan véd a légúti vírusok és az influenza ellen. És a fertőzések is könnyebben leküzdhetők, ha rendszeresen izzadunk.

Sőt, a megfázás is könnyebben elkerülhető

A szaunázás utáni hideg vizes hűtőfürdő is erősíti az immunrendszert. Úgyhogy semmiképpen ne hagyd ki, ha túl vagy az izzadáson.

Wellness hétvége

Persze egy-két szaunázástól azért ne várjunk sok eredményt. Ahogy a sportolásnál, itt is több alkalom után érződik igazán a tevékenység haszna. Ezért ha tehetjük, tartsunk rendszeres wellness napokat. Ilyenkor szánjunk legalább másfél órát a szaunázásra. A legjobb, ha ezt hetente megtesszük.

Egy-két alkalom mire elég?

A wellness hétvégés szaunázással is sokat tehetünk az egészségünkért. Ugyanis már egy-két alkalom is méregtelenít. Így ha a szervezetünk már mentesül valamennyire a meglévő teher alól, kevésbé lesz “támadható” a vírusok által. De a stresszoldó hatásnak köszönhetően is ellenállóbbak leszünk. Így mindenképpen ajánlott a wellness hétvége alatt is többször szaunázni.
Nézd meg, Sárváron milyen szaunázási lehetőségek várnak! Ha teheted, gyere hozzánk rendszeresen. Vegyél részt szauna szeánszokon, vagy csak lazulj és töltődj fel egy pihentető wellness hétvégén. Ezzel is sokat tehetsz az egészségedért.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük