Hányszor fordult elő veled, hogy szabadságra akartál menni, de mégsem tetted, mert túl sok dolgod volt? Vagy hányszor érezted úgy, hogy már a kiégés határán vagy, és mégsem pihensz?

Ha mindkét kérdésre a „többször” a válasz, akkor itt az ideje azt mondani, hogy ebből elég, és még ma le kell foglalni egy nyaralást. Hogy miért olyan lényeges MOST cselekedned? Mutatjuk.

  1.   Mert a nyaralás csökkenti a stresszt. Az American Psychological Association tanulmánya kimutatta, hogy ha valakit kiragadunk a szokványos munkakörnyezetéből, az csökkenti a stresszt és a szorongást. Egy kanadai tanulmány szintén erre jutott, amikor is 900 ügyvédet vizsgáltak. Nyaralás után a stressz okozta fizikai panaszok, úgymint a fejfájás vagy a hátfájás enyhültek, ráadásul a vizsgált személyek 5 héttel a nyaralás után is sokkal jobban érezték magukat.   
  2. A nyaralás rendkívül jó hatással van a szívünk egészségére. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok esetében, akik évente legalább egyszer elmennek nyaralni, 30 százalékkal csökken a szív- és érrendszeri problémákra való hajlam. Ugye ez azért eléggé meggyőző érv amellett, hogy semmiképp se halogasd a jövőbeni szállásfoglalást.
  3. A szabadság után jobban teljesítünk a munkában. Az Ernst & Young cég belső tanulmányában azt találták, hogy az alkalmazottak teljesítménymutatója minden plusz 10 óra szabadsággal 8 százalékkal emelkedik. Állandó rohanásban, stresszben nem tud az ember tartósan produktívan teljesíteni, ezért kellenek a megszakítások. Ez lehet évi több kisebb, pár napos utazás, a lényeg, hogy időnként ki kell szakadni a mókuskerékből.  
  4. Végezetül nem elhanyagolható a szabadságnak az alvásminőségünkre ható pozitív következménye. A munkahelyi stressz számos esetben vezet alvászavarhoz, szorongáshoz. A nem megfelelő alvás pedig figyelemhiányhoz, illetve a memóriánk romlásához is hozzájárul. A nyaralás azonban segíthet megszakítani a rossz alvási szokásainkat, mint például a késő esti munkavégzés, vagy a lefekvés előtti megvilágított monitor nézése.

Ha tehát egy ideje már te is lemondtál a nyaralás adta örömökről, akkor itt az ideje ezen változtatni. Időt szakítani, s ezzel esélyt adni egy kipihentebb, egészségesebb életminőségnek.  

És, hogy hol tudsz teljesen feltöltődni? Mondjuk Sárváron. Itt a wellness élmények, továbbá a különféle relax és aktív programok garantáltan kikapcsolnak.

Fotó: Spirit Hotel

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük