Ha utaztál már gyerekekkel nyaralni, akkor bizonyára neked sem kizárólag felhőtlen emlékeid vannak róla, főleg, ami a készülődést, az elindulást és az odautat illeti.  Bármennyire is igyekszünk, hogy minden a legtökéletesebben alakuljon, valami váratlan esemény szinte mindig adódik.

Bepakolni mindent néhány bőröndbe úgy, hogy semmi se maradjon otthon, majd elindulni adott esetben egy 5-6 órás útra autóval vagy repülővel, és közben lekötni a nyűgös gyermekeink figyelmét – nem a legegyszerűbb feladat. 

Pedig minden jel arra utal, azaz a kutatási eredmények azt támasztják alá, hogy megéri a fáradságot és a befektetett energiát, ugyanis a gyerekek életére nézve bizony meghatározó jelentősége van ezeknek a közös családi programoknak.

 A Family Holiday Association tanulmányából kiderül, hogy a megkérdezettek legalább fele azt mondta, hogy a legboldogabb élményeik ezekről a nagy, családi vakációkról származnak.

De akkor lássuk csak, milyen hatása van a gyermekeink boldogságára, illetve egészségére a közösen eltöltött nyaralás.

A nyaralás egyik legkedvezőbb következménye, hogy segíthet az agy fejlődésében, valamint a mentális egészség fenntartásában is, mondja Margo Sunderland, a fenti intézmény munkatársa. A játék a parton tehát nem csak móka, hanem építi a szoros kapcsolatot, a köteléket is, ami kitart aztán egy egész életen keresztül. A közös idő pedig nem csak az önbecsülés építésében segít, de az agyat is fejleszti.

A nyaralás nagyon sok ingert biztosít a gyerekeknek, ami elengedhetetlen a fejlődésük szempontjából. Így ha választanod kell egy tablet vagy egy nyaralás között, akkor a gyereknek az utóbbi mindenképpen jobb választás. Nem számít, mennyi nyűg gyerekkel utazni, az élmények miatt, amik az életünk végéig velünk maradnak, mindig megéri.

Ráadásul még csak a trópusokra sem kell elutaznod, hogy mindezt kihasználd. A gyerekeknek ugyanis nem az a fontos, hogy minél drágább és egzotikusabb helyen töltsük a nyaralást. Számukra a minőségi idő az, ami igazán számít: az, amikor fogócskáztok, amikor a parton kagylókat gyűjtötök vagy megnézitek közösen a naplementét. Egyszóval akkor, amikor azt érzik, hogy a figyelmed csakis az övüké. 

Tedd te is már idén feledhetetlenné a gyermekeid nyaralását, és szervezz egy olyan utat, ami csak rólatok szól!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük