Ha wellnesselni megyünk, azt általában egy összetettebb cél érdekében tesszük. Az első helyen többnyire a pihenés, a kikapcsolódás áll. De ennél sokkal többet kap az, aki wellness pihenésen vesz részt. Legfőképpen az egészségét támogatja egy gyógyhelyen eltöltött nyaralással.

Nézzük, mivel támogatja az egészségünket egy pár napos wellness pihenés.

  • Méregtelenítés: Ez egy igencsak népszerű formája a wellnessnek, amikor is megszabadulunk a testünkben felgyülemlett toxinoktól. Ezen túl pedig segít, hogy kitisztuljon az elménk, és újra feltöltődjünk testileg-lelkileg.

A méregtelenítés lényege a táplálkozásban és az edzésben rejlik. A tápláló ételek, a napi rendszeres mozgás és a különböző méregtelenítő gyümölcslevek, turmixok mind ezt a folyamatot segítik.

  • Stressz csökkentése: A stressz igazán tönkre tudja tenni az életünket, így a kezelésére fokozottan figyelnünk kell, főleg akkor, ha a munkahelyünk miatt különösen feszültek a mindennapjaink.

A wellness az abszolút relaxálásról és lazításról szól. A különböző holisztikus terápiák ebben lehetnek a segítségünkre. Ilyen például a hidroterápia, a masszázs, a jóga, a pilátesz vagy a hangterápia.  

  • Egészséges öregedés: A komolyabb wellness központokban a szépségápolás éppoly fontos, mint a lazítás. Számos modern és hatékony kezelés közül választhatunk, úgy, mint a különböző hámlasztó technikák, a ránctalanító kezelések vagy az eltömődött pórusok kitisztítása.
  • Alvás: A nem megfelelő alvás már rövid idő alatt is érezteti a negatív hatásait. A minőségi alvásban már a stressz csökkentése is sokat segíthet, ahogy egy masszázs, egy szauna vagy egy forró pezsgőfürdő is. Ezenfelül számos hotelben megfelelően képzett alvásterapeuták segítenek az alvásproblémáink diagnosztizálásában, majd a személyre szabott alvási módszerek kialakításában.
  • Sérülések és fájdalmak: A gyógyfürdők nagyban segíthetnek a fájdalom csökkentésében. Legyen szó kisebb, akut, vagy krónikus fájdalmakról, a forró gyógyvizes fürdő csodákra képes. Alternatív terápiák széles választékából választhatunk. Ilyen például az akupunktúra, a fizioterápia, a reflexológia vagy a sportmasszázs.
  • Egészség és fittség fejlesztés: A legtöbb wellness központban számos lehetőséged van a sportolásra, legyen szó olyan edzőtermi sportokról, mint például a pilátesz, de a szabadtéri sportok közül is bőven válogathatunk, mint például a tenisz vagy a túrázás.
  • Megelőzés: Ha wellnessről van szó, akkor mindinkább a megelőzésre, azaz a primer- és szekunder prevencióra terelődik a hangsúly. Ez nem más, mint a problémák kialakulásának megelőzése, illetve a már kialakultak minél korábbi felismerése, továbbá azok kezelése.  

Talán a leírtak meggyőztek téged is arról, hogy időközönként célszerű klasszikus wellness pihenésre is menni. Egy olyan vakációra, amikor hagyod, hogy a gyógyvíz tegye a dolgát, és te is átadod magadat a teljes regenerálódásnak.

Ha ilyen vakáció (is) szerepel a terveid között, Sárvár ideális választás lehet. A Sárvár.hu-n megnézheted, hogy miért állítjuk ezt. Kattints ide!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük