Fejlett világunk népbetegsége az allergia lett. Több száz millió ember allergiás világszerte, s habár mi kis ország vagyunk, sajnos nálunk is magas a különböző túlérzékenységben szenvedők száma. Egyes számítások szerint a magyar lakosság fele valamilyen mértékben érzékeny például a parlagfűre. 

Ezzel kapcsolatban egy egészen friss hír, hogy sajnos a tavalyi évhez viszonyítva az idénre 20-30 ezerrel emelkedett azok száma, akik allergiásak erre a fűfélére, pedig még igencsak az elején vagyunk a gyomnövények virágzásának – nyilatkozta Nékám Kristóf allergológus.

Elmondta azt is, hogy többnyire a fiatalok körében okoz ez problémát, tehát leginkább a felnövő generáció az, amely igazán veszélyeztetett.

Végezetül arról is beszélt, hogy azoknál, akiknél az allergiás tünetek gyógyszeres kezelést igényelnek, úgy azt már jóval a parlagfű virágzását megelőzően – azaz körülbelül kettő héttel előtte – el kellene kezdeni alkalmazni.

De nem csupán a gyógyszer az egyetlen megoldás az allergia kezelésére. Érdemes kipróbálni különböző alternatív megoldásokat is, hiszen ezek együttes alkalmazásával sokkal hatékonyabban vehetjük fel a versenyt a pollenekkel szemben.  

 Ilyen alternatív megoldás lehet a sószoba használata.

Szakemberek szerint egy kezelés legalább 45 percig tartson, ez az idő szinte egyenértékű egy egész napos tengerparti tartózkodással. A kezelés alatt ráadásul nem kell mást tenni, mint elhelyezkedni kényelmesen egy nyugágyban, betakarózni egy pléddel, és jó mélyeket lélegezve élvezni a csendet és a nyugalmat. A többit pedig nyugodtan bízzuk a sós levegőre.

Akár már egyszeri alkalom is hozhat enyhülést a tüneteinket illetően, de persze – mint oly sok minden – ez is kúraszerűen alkalmazva tudja igazán kifejteni a hatását.

Ezen tünetek enyhítésén túl azonban a mentális egészségünkre is pozitív hatást gyakorol, mégpedig úgy, hogy míg befelé figyelünk a sószobában eltöltött idő alatt, elengedhetjük a napi gondjainkat, azaz kiváló stresszoldó hatással is bír.

Azonban itt még nem ér véget a sóterápia pozitív hatásainak felsorolása, ugyanis számtalan mozgásszervi panasz, illetve bőrbetegség is sikeresen kezelhető általa. Nem beszélve az immunerősítő hatásáról, így a hidegebb évszak beköszöntével számos felső légúti megbetegedés is megelőzhető vele.

Mindebből jól látható, hogy a sóterápia egy kiváló eljárás nemcsak az allergiások számára, de megelőzésképpen azoknak is, akiknek nincsen semmiféle egészségügy panasza.

A borítón a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő sóbarlangaja, a második képen pedig a Danubius Hotel sószobája.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük