Jól megfigyelhető tendencia, hogy a hidegebb évszak beköszöntével egyre többen vannak azok, akik valamilyen reumatikus fájdalomra panaszkodnak. Kinek a háta, a dereka, kinek a térdei viselik nehezebben a szelet, a nyirkos, hűvös időjárást. Szerencsére az ilyen jellegű fájdalmak gyógyfürdőzéssel hatékony kezelhetők.

A hőmérséklet csökkenése, a légnyomás megváltozása sokunknál, de elsősorban az időseknél okoz rendkívül kellemetlen és fájdalmas ízületi problémákat. Aki élt már át hasonlót, valószínű, bármilyen olyan eljárásba belekapaszkodik, ami enyhülést hoz ezekre a panaszokra.

Főleg az olyanokba, amik garantáltan megllékhatásoktól mentesek. Mint, amilyen a gyógyfürdős kúrák is.

Gyógyfürdőzz ősszel!

Az pedig, hogy ősszel gyakrabban jelentkeznek az ízületi fájdalmak, illetve hogy az őszi időjárás meghozza a kedvünket a gyógyfürdőzésre, igencsak kedvező egybeesés.

Sajnos azok, akik ízületi problémákkal küzdenek, a frontokra is érzékenyebben reagálnak. Ennek oka, hogy amint a légnyomás csökkenést mutat, az összenyomott szövetek kitágulnak. Ez a tágulás pedig duzzadást, húzódást eredményezhet, illetve ilyenkor az addig lappangó gyulladások is könnyebben belobbanhatnak. De a légnyomásváltozás hatására a régebbi műtéti hegeink vagy a töréseink is érzékenyebben reagálnak.  

Ugyanakkor a szeles időjárást is sokan megérzik. Főleg a derék, a hát kezd el fájni ilyenkor. Ezeken a testrészeken vannak ugyanis nagyobb arányban olyan idegvégződések, amikkel a hideget érezzük. De a hideg az ízületekben lévő szalagokat is merevvé teheti, ami szintén fájdalommal jár együtt.

A fenti problémákra nyújt hathatós segítséget a gyógyfürdők gyógyvizes medencéinek használata. A kéntartalmú vizek például különösen jó hatással vannak az ízületekre, a víz a bőrön át felszívódva közvetlenül be tud épülni az ízületekbe. Illetve további pozitív hatás, hogy a víz alatti súlytalan állapot tehermentesíti is az ízületeket. Így azok sokkal könnyebben tudnak regenerálódni, megszűnhet a fájdalomérzet.

Különösen jó hír, hogy számos gyógyfürdőben már a TB által támogatottak ezek a kezelések. Így a gyógyulásért, a fájdalom enyhítéséért nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Nincs ez másképpen a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben sem, ahol reumatológus szakemberek segítik a hasonló panasszal érkezőket.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük