A wellness lazítás alatt a fürdőzésen kívül legfeljebb a szaunázásra áldozunk. Vagy ha nagyon “belehúzunk”, talán még masszázst is kérünk. Pedig rengeteg olyan szolgáltatás van még, ami javíthat a közérzeten és segít a feltöltődésben. Ilyen például a sóbarlangban való lazítás.

És a wellness ezen módja nem csak azoknak ajánlott, akik valamilyen komolyabb tüdőproblémával küzdenek. Gyakorlatilag mindenkinek hasznos lehet egy-egy kezelés. Ami persze nem a szó szoros értelmében vett kezelés. A sószobás lazítás ugyanis csak a csendes relaxálásról és a sós levegő belégzéséről szól. Több wellness szállodában például a sóbarlangokban nyugágyakban fekve, betakarózva lehet lazítani.

Szóval ne csak akkor gondolkodj a sószobás relaxban, ha légúti panaszaid vannak. Az általános stressz oldására is kiváló. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy kevés az olyan ember, akinek ne jönne jól egy kis tüdőtisztítás. A rengeteg por, a légzőszervekben lerakódott szennyeződés sajnos nem túl hasznos az egészségünkre nézve. Ezeket jó, ha a wellness alatt valamennyire kiűzzük a tüdőből, a légutakból.

Hogyan működik a sószobás, sóbarlangos relax?

A sós levegő a belégzéssel átmossa a tüdőt. A sórészecskék – ozmotikus hatásuk révén – segítik a légzőszervekben a folyadékáramlást. A só gyakorlatilag kiszárítja a felesleges folyadékot a tüdőből. Ahogy a szakértői kutatásokban is fogalmaznak: mivel a só ionrácsos anyag és magas az ionerőssége, így roncsolja a fehérjék közötti fizikai kötődéseket. Ez a tüdő esetében azt jelenti, hogy fellazítja a gélréteget, ami ezután könnyebben ürül – olvasható. Mindezeknek hála csökkenthető a tüdő gyulladása és az allergének, szennyeződések is gyorsabban ürülnek.

Vagyis sokkal könnyebb, mélyebb lesz a légzés.

Amiről pedig tudjuk, hogy óriási szerepe van a stresszoldásban. Egy-egy nagy levegővétel képes ellazítani.

Szerintünk ha legközelebb wellness-szelni mész, a sószobás lazítást se hagyd ki. Garantáltan sokat hozzátesz majd az élményhez.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük