Mivel a télen nincs – vagy csak nagyon kevés – napfény, aminek a hatására termelődik a D-vitamin a szervezetben, sokaknál alakul ki ebben az időszakban D-vitamin hiány. Azért, hogy ez ne így legyen, egyrészt időben fel kell tölteni a raktárakat, másrészt télen is be kell iktatni olyan programokat, amik során beindul a szervezet természetes D-vitamin termelése. Mire gondolunk?

Leginkább a gyógyfürdőzésre. Egészen pontosan a szabadban való fürdőzésre. A gyógyvízben lazítva télen sem fázunk, illetve a testünk nagy felületét éri ilyenkor napfény. Ennek köszönhetően a D-vitamin termelés is intenzívebb.

Persze ez nem mindig elég. A tél derekán azért szükség lehet a vitamin mesterséges módon való pótlására is. Erre kiválóak a különféle vitaminkészítmények. De a halak, a tengeri finomságok is bőven tartalmaznak D-vitamint.

Mi történik, ha nincs elegendő D-vitamin a szervezetben?

A D-vitamin szerepet játszik a csontok épségének fenntartásában, az immunrendszer egészséges működésében. Azoknál, akiknek alacsony a D-vitamin szint, gyakoribb a légúti fertőzés, a tüdőgyulladás. Ugyanakkor a D-vitamin segíti az idegrendszer működését, közrejátszik a depresszió megelőzésében. Akárcsak a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és egyes ráktípusok kialakulásának megakadályozásában is.

Szóval fontosabb a helyes D-vitamin szint fenntartása, mint sokan gondolnák. Úgyhogy ha tehetjük, menjünk minél többet napfényre. Szükség esetén pedig pótoljuk a hiányt megfelelő vitamin készítményekkel. 

Amennyiben őszi/téli szabadtéri gyógyfürdőzéssel töltenéd fel a “raktárakat”, helyszínnek kiváló opció lehet a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő. Ha többet tudnál meg, klikk a sarvarfurdo.hu-ra!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük