Könnyen előfordulhat, hogy valakinél a mindennapi stressz hatására mozgásszervi problémák is jelentkeznek. Ez nem ritka és a magyarázata sem kimondottan tudományos. Egyszerűen az izmok folyamatos feszülése okozza a problémát. Talán nem is véletlenül mondjuk azt arra, aki stresszes, hogy feszült.

Szóval ha az izomzat gyakran feszült, vagyis nem rendeltetésszerű a tartásunk, akkor egy idő után megkeménykedik és fájni kezd. A feszes izmok pedig olykor ott is nyomnak, ahol nem kéne. Például az ereket a nyakunkban, ami miatt gyengébb lesz az oxigénellátás, így a stressz miatt megfájdul a fejünk.  

Egyébként a leggyakrabban a váll és a nyak területein jelentkezik a stressz okozta izomgörcs. Ami nagy eséllyel csomók kialakulásához is vezethet, ha huzamosabb ideig tapasztaljuk a tüneteket. Ezeket pedig általában már csak külső beavatkozással lehet megszüntetni. Szóval érdemes időben lépni, egyébként, ha nem kezeljük az izomfeszülést, a fájdalom fokozódhat és az érintett terület sokkal kiterjedtebb lehet.

De hogyan kezelhető a stressz okozta izomfeszülés?

Az egyik leghatékonyabb módszer a masszázs. A masszőr ugyanis célzottan, az adott gombócok szétmasszírozására törekszik a kezelés alatt. Szemben a gyógyszerekkel, amik csak rövid távon hatnak és a fájdalmat csillapítják.

Enyhébb izomfeszülés esetén hatásos lehet egy kellemes szaunázás is. A meleg hatására ugyanis lazulnak az izmok. Ha pedig ebből indulunk ki, egy termálvizes fürdőzés is eredményes lehet. Különösen akkor, ha még nyakzuhanyt is használunk, ami a víz erejének köszönhetően masszírozza szét a feszült izomcsomókat.

A stressz okozta tüneteket nem szabad szégyellni

Elfogadjuk vagy sem, a szervezetünknek olykor pihennie kell. Az pedig, hogy esetenként feszültek vagyunk, sajnos nem kerülhetjük el. Viszont, ha megtartjuk az egyensúlyt az életünkben, hagyunk időt a feszített tempójú munka mellett magunkra és a regenerálódásra is, sokkal könnyebben vesszük a mindennapi akadályokat, és a nagyobb egészségügyi problémáktól is megóvjuk magunkat.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük