Te mennyit alszol? Összejön a napi 7-8 óra? Ha nem, az bizony komoly hatással lehet a hétköznapjaidra. Mutatjuk, hogy pontosan mire gondolunk.

A kevés alvás megnöveli a leptin szintedet. Ez az a hormon, ami az étvágyat szabályozza. Vagyis aki keveset alszik, többet eszik. Ami ugyebár nem túl egészséges dolog.

De a szükségesnél kevesebb alvás közvetlen hatással van a teljesítményedre is. Kialvatlanul csökken a figyelmed, az éberséged, a koncentrációd és a gondolkodásod.

Ugyanakkor az alváshiány növeli a stresszt és a feszültséget is.

Ami sajnos sokaknál már egyfajta körforgássá alakult. Ugyanis a stressz miatt nem tudnak aludni. A kevés alvás miatt pedig még feszültebbek lesznek.

Nekik már szükségük van arra, hogy relaxációs wellness pihenésre menjenek. Mondjuk Sárváron. Itt mutatunk is ehhez egy-két tippet.

De a hétköznapokban is tehetsz az imént említett “körforgás” ellen. A sport segít ellenállóbbá válni a stresszel szemben, ráadásul a pihentetőbb alváshoz is hozzájárul. Csak arra figyelj, hogy ne közvetlenül lefekvés előtt eddz. Így ugyanis felpörögsz, mire aludnod kéne. Ha teheted, inkább reggel fuss vagy ússz.

Ha nem áldozol a feltöltődésre, a kevés alvás idővel depressziós tüneteket és szorongást okozhat. Az álmatlanságnak elég szoros kapcsolata van a depresszióval, gyakran kéz a kézben járnak.

Fontos, hogy tudd: az alvásnak nagy hatása van a memóriádra. Az agyad éjszaka erősíti és “rendszerezi” az emlékeidet. Ha azonban nem hagysz rá neki elég időt, kevésbé lesz hatékony.

Plusz a kevés alvás növeli a szív-, az érrendszeri és a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát. Az alvásnak ugyanis gyulladáscsökkentő hatása van. Ha a szervezet éjjel nem tud regenerálódni, komolyabb egészségügyi panaszok is jelentkezhetnek.

Szóval pihenni kell. Nincs mese. Közben pedig nem árt beiktatni egy gyógyfürdőzős, szaunázós wellnesst is. Ha ezt tennéd Te is, nézd meg itt a sárvári ajánlatokat!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük