Ha már eljutottunk a wellnessfürdőbe, ne csak a passzív pihenésre koncentráljunk. Mozogjunk is egy kicsit a vízben. Ha így tennénk, ez még plusz pénzünkbe se kerül. Mutatunk három tippet.

A vízben végzett mozgás köztudottan az egyik legjobb megoldás az aktivitás fenntartására. Ráadásul az is végezheti ezeket a mozgásformákat, aki valamilyen mozgásszervi problémával küzd, hiszen a víz tehermentesíti az ízületeket, ezért így fájdalommentesen edzhetünk, sportolhatunk.

Erre kiváló a mindenki által ismert úszás. Ha Sárvárra jössz, a fürdőbelépővel az uszoda részleget is használhatod. És érdemes is így tenni, hiszen ha úszol, edzed a szívedet, az ereket és a hátadnak is jót teszel vele. Nem beszélve arról, hogy az úszással erősödni is sokat lehet. Ami testileg és lelkileg is tartást ad. Szóval, ha rendszeresen úszol, a napi kihívásokkal szemben is ellenállóbb leszel.

uszomedence

A másik nagyon jó, vízben végezhető mozgásforma a vízi gimnasztika. Ezt is bárki végezheti. Remekül átmozgat. Alkalmas a kondíció és az egészség megőrzésére, javítására. Az ízületeknek is nagyon jót tesz. Edzi az izmokat, és még úszástudás sem kell hozzá, hiszen a vízi torna általában 120 centiméteres vízben történik. Ha tehát wellnesselni megyünk, mindenképpen próbáljuk ki.

Végül nézzük az aquajoggingot. Az ilyen edzés a sárvári fürdőben szintén ingyenesen kipróbálható. A jelenlegi fitnesz naptár szerint kedden és csütörtökön is tartanak ilyen edzést. Ez már nem csak kezdőknek ajánlott foglalkozás. Gyakran élsportolók, tapasztalt futók is erősítik így az izmaikat. Nagyon hatásos, hiszen kíméli az ízületeket, az izmokat pedig hatékonyan erősíti. Emellett persze a szervezetre és az állóképességre is jótékonyan hat.

Az aquajogging gyakorlatilag vízben való kocogást jelent. Próbáld ki Te is, ha Sárváron jársz.

Az éppen aktuális sárvári fitnesz naptárt egyébként itt találod! De számos gyakorlatot a neten is felkutathatsz, úgyhogy akár tanár nélkül, egyénileg is végezhetsz alap tornagyakorlatokat a vízben a wellness alatt.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük