Mikor folytatódhatnak a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, a társadalombiztosító által támogatott fürdőgyógyászati kezelések? Mikor lehet újra gyógyfürdőben regenerálódni, A választ rengetegen várják, és nem csak azok, akik gyógyfürdőben kezelhető krónikus betegséggel küzdenek, hanem olyanok is, akik heti rendszerességgel enyhítik (enyhítenék) gyógyfürdőzéssel az elöregedésből adódó ízületi panaszaikat. 

A Termál Online információi szerint  a Nemzeti Népegészségügyi Központ május 7-én küldött el egy tájékoztató anyagot a közfürdők vezetői részére. Ebben arról is informálják az érintetteket, hogy a gyógyfürdőkben bizonyos egészségügyi szolgáltatások nyújthatók, de fokozott figyelmet kell fordítani a higiénés rendelkezések betartására.

Azaz a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott gyógyfürdős kezelések folytathatók, új kúrák elkezdhetők.

Persze némi korlátozással: az aeroszol-képződéssel járó gyógyászati célú medencék használatát tiltják. Ez azt jelenti, hogy a tangentor, azaz a vízsugármasszázs és a szénsavas fürdő használata tilos. 

Vagyis elvben ezek a gyógyászati kezelések folytathatók, elkezdhetők: gyógyvizes medencefürdő kúra, gyógyvizes kádfürdő, súlyfürdő, iszappakolás, orvosi gyógymasszázs és szén-dioxidos gyógygázfürdő kezelés végezhető. 

Ami jól hangzik, csakhogy némi ellentmondás azért van más, nemrég kiadott szabályokkal szemben. A töltő-ürítő gyógymedencék használatát ugyanis nem javasolják a NEAK-nál. Számos fürdőben pedig ilyen üzeműek a medencék.

Persze nem mindegyik gyógymedence működik ilyen elven… Sárváron például a szabályok teljes betartása mellett biztonsággal üzemeltethető gyógyvizes medence.

Kérdés tehát még azért van…

A lényeg a lényeg, valószínűleg a strandok újranyitását követően nem sokkal a fürdőgyógyászati kezelések is igénybe vehetők lesznek majd. Már nem kell sokat várni. Arra viszont fel kell készülni, hogy nem lesz egyből olyan, mint régen. A gyógykezelések valószínűleg szigorításokkal végezhetők, például korlátozott lehet a gyógyászathoz tartozó váróhelyiségek kapacitása, megmérhetik a testhőmérsékletét a vendégeknek, illetve a kezelések alatt is kötelező lehet a maszk viselése.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük