Bármennyire is szeretnénk, az egy-két alkalmas gyógyvizes fürdőzés nem elég ahhoz, hogy megszűnjenek az egészségügyi panaszaink. Persze ettől még van értelme rövidebb időre is fürdőbe menni, de a gyógyvíz akkor hat igazán, ha legalább 7 napon át kúraszerűen használjuk.

De ki engedheti meg magának, hogy egy hétig az otthonától távol, akár szállodában kúráltassa magát?

Szerencsére a társadalombiztosító támogatja a gyógyfürdős kezeléseket, így nem kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlni, mint azt elsőre gondolnánk. Legalábbis ebben az esetben a fürdőbelépő egészen minimális költséget tesz ki az egész kúrából. A szállás már más kérdés, de itt is lehet kicsit “ügyeskedni”. Egyes gyógyszállodákban előfoglalással például 25 százalékkal is olcsóbb lehet a szállás díja. Ehhez jön még hozzá a hétköznapi csökkentett ár és a nyugdíjas kedvezmény  – ha a korunk ezt lehetővé teszi. De ha igazán pénztárcabarát és egészségügyi szempontból hatékony megoldást szeretnénk, a saját gyógyvízzel rendelkező hotelek kúra csomagjai között kutakodunk kicsit. Mi például a sárvári Danubius Hotel oldalán egy 10 kezeléses, 7 napos fürdőkúrát is találtunk. Amiben a korlátlan wellness és a félpanziós ellátás mellett még egy állapotfelmérő orvosi vizsgálat is szerepel.

De vitalitás csomagok és az ízületek gyógyítását támogató ajánlatok a Spirit Hotelben is elérhetők, itt szintén kérhetünk szakorvosi tanácsokat. Ahogy a VitalMedben is. Pontosabban a fürdőben. Merthogy ez a szálloda a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő saját hotelje. Akik itt szállnak meg, azok a TB által támogatott kezeléseket is igénybe vehetnek. Számukra természetesen adott a korlátlan gyógyfürdőzés lehetősége.

Mennyibe kerül valójában egy teljes kúra?

  • A VitalMed-ben egy egy hetes gyógykúra személyre szabott kezeléseinek az ára 49 ezer forint. Ehhez jön még hozzá a szállás díja. Ez utóbbit itt tudod kiszámolni.
  • A Spirit Hotelben pedig a szobaár 30-40 ezer forint körül alakul attól függően, hogy melyik csomagot választjuk. Ezek részletei itt.

A mini kutatásunk szerint az ár tekintetében egyértelműen a Danubius Hotel a legkedvezőbb.

Persze ne feledjük el, hogy igazán költséghatékony megoldás lehet, ha apartmanban szállunk meg a kúra idejére. Ebben az esetben a szállás is olcsóbb lesz, és így a TB által nyújtott támogatást is érvényesíteni tudjuk.

Sárvárra jönnél, és a gyógyfürdőhöz közeli apartmant keresel? Itt nézz körbe!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük