Ha nyár, akkor napfény. Ha napfény, akkor barnulás. A legtöbbeknek legalábbis ez a célja: minél gyorsabban, a lehető legbarnábbnak lenni. Ami önmagában nem rossz dolog. Amíg a napvédő krémről nem mondunk le, a nyári szín megszerzésének igyekezetében semmi rossz nincs.

A napvédő krémet viszont semmi esetre se mellőzd!

Ellenkező esetben ugyanis a barnulás helyett leégsz, ami nem csak, hogy jó pár napig fájdalmas lesz, de hosszú távon még negatív hatással is lesz bőrödre. És itt nem csak a ráncosodásra gondolunk. Sokkal súlyosabb probléma is kialakulhat. Könnyen megjelenhetnek rákos elváltozások, az eltúlzott napozás hatására melanoma is kialakulhat.

De akkor mit tegyünk, hogy barnuljunk is és le se égjünk?

A napvédő krémet semmiképpen ne hagyjuk el! Azok ugyanis a hiedelmekkel ellentétben nem gátolják a barnulást. Nyilván a krémek képeznek egy védőréteget a bőrön, ezáltal gyengül a Nap hatása, de barnulni így is fogunk. A barnulás folyamata egyébként természetesen is fokozható. Méghozzá étkezéssel. Talán te is hallottál róla, hogy a béta-karotin segíti ezt a folyamatot, ahogy az E-vitamin is. Az előbbi a répa, a brokkoli, a spenót és a paradicsom fogyasztásával vihető be. Az utóbbi pedig áfonyában, édesburgonyában és nektarinban található nagy mennyiségben. Szóval ha kicsit felturbóznád a színedet, ezekből a zöldségekből, gyümölcsökből fogyassz minél többet a nyáron. 

Ha pedig a napvédő krémek mellett más módon is tennél a bőröd védelméért, fogyassz zöld teát is. Az abban lévő antioxidánsok ugyanis valamelyest gátolják a leégést. Mindamellett, hogy a barnulásban is segítenek. Egyébként hasonló hatással bír az étcsokoládé is. Akárcsak a zöld tea, a csoki is semlegesíti a napfény hatására felszabaduló szabadgyököket. 

Vagyis a biztonságos és hatásos barnulás receptje: a napvédő krém rendszeres használata, a sok zöldség és gyümölcs, illetve a zöld tea, valamint az étcsoki fogyasztása.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük