Sokan tudják, hogy napvédő krém nélkül nem ajánlott strandra menni. Viszont a körültekintő használatról már gyakran megfeledkeznek. Az, ha épphogy bekenjük magunkat, sajnos nem sokat ér. Sőt, a rendszerességre is figyelni kell. Napi egy-két krémezés mondhatni a nullával egyenlő. Ennél jóval gyakrabban kell napvédő krémet használni. De mire figyeljünk még?

Például arra, hogy minden testrészünket kenjünk be. Nem elég csak a vállunkat, a nyakunkat, a hátunkat bekenni. A hajlatokat, a fejet, a lábfejet, a kezeket is be kell krémezni. Az egész testrészeknek szükségük van a védelemre. Azoknak a pontoknak különösen, ahol anyajegyek is találhatók. 

Ügyelni kell továbbá arra, hogy időben használjuk a napvédő krémet. A strandra kiérve az első dolgunk egyike legyen a krémezés. A felvitt krémnek ugyanis nagyjából fél óra kell ahhoz, hogy ki tudja fejteni a maximális hatását. Szóval ne egyből a csobbanással kezdjük a strandolást. Hagyjuk, hogy a krém beivódjon a bőrbe. 

Természetesen nem elég csak egyszer használni a krémet. Fél óránként nem árt újra elővenni a napvédőt.

Persze a Nap káros sugarai ellen nem csak a strandon kell védekezni. Akkor is szükség van a védelemre, ha csak szimplán a szabadban tartózkodunk. 

Oda kell figyelni továbbá arra, hogy a bőrtípusunknak megfelelő napvédőt használjunk. A hatféle bőrtípusból Európában a 2-es és a 3-as a leggyakoribb. A 3-as az, ami könnyebben barnul, a 2-esbe a világos bőrüeket soroljuk. Az utóbbiaknak 50-es krém ajánlott, ahogy a gyerekeknek is. De a 2-es bőrtípusúak se vegyenek 30-asnál alacsonyabb faktorszámú napvédő krémet. A vásárlás előtt meg kell nézni továbbá, hogy az UV-A és az UV-B sugarak ellen is véd-e a készítmény vagy sem. Az előbbi a ráncosodásért, a bőr öregedéséért felel, az utóbbi a leégést okozza.

A naptej természetesen nem ad teljes védelmet. Attól még, hogy használunk napvédő krémet, délelőtt 11 és délután 3 óra között nem ajánlott napra menni. Ebben az időszakban inkább árnyékos helyen tartózkodjunk, de a napvédő krémet itt is használjuk. Plusz viseljünk kalapot és napszemüveget is. Strandoláskor és más szabadtéri program alkalmával egyaránt.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük