Ha nem kezeljük az ízületi fájdalmat, a gyulladásban lévő egységeknél komoly mozgásszervi probléma is kialakulhat. A Házipatika.com cikke figyelmeztet arra, hogy nem szabad félvállról venni az ízületi panaszokat. Még akkor se, ha egyik pillanatról a másikra, csak úgy megszűnik a fájdalom. Sajnos az ízületi gyulladás célzott kezelés nélkül újra és újra visszatérhet. Illetve egyre súlyosabbá válhat. Ráadásul ez kortól független. Az ízületi fájdalom fiatalt és időset egyaránt érinthet. Illetve szinte bármelyik mozgásszervnél kialakulhat.

Az egészségügyi portál közlése szerint az ízületi fájdalom egyáltalán nem ritka probléma. A lakosság mintegy 10-15 százalékát érinti. Van, akinél gyulladás jelentkezik, míg másoknál degeneratív vagy kopásos eredetű a probléma.

Ami pedig a kezelési lehetőségeket illeti…

Természetesen létezik gyógyszeres kezelés. De nem feltétlenül kell azonnal ezt az utat választani. Enyhébb tünetek esetén a fürdőgyógyászati kezelések is segíthetnek – ezt már mi tesszük hozzá. Olykor egy-egy klasszikus gyógyfürdőzés is hozhat eredményt. Persze sok múlik azon, hogy pontosan milyen ízületi panaszról van szó. Aminek a megállapítására fontos szakértőt is bevonni. Mondjuk reumatológus szakorvost, akár valamelyik nagyobb gyógyfürdőben. Ha fürdőgyógyászati rendelésen jelezzük a panaszunkat, alapos kivizsgálás után személyre szabott kezelési javaslatot is kapunk. Így az is kiderül, hogy számunkra hozhat-e gyógyulást a gyógyfürdős kúra. Amit egyébként bizonyos mértékben a társadalombiztosító is támogat.

A vizsgálat után a kezelés is azonnal megkezdhető

Ha tehát mozgásszervi panaszokat érzünk, ne vegyük félvállról. Még akkor se, ha közben csak úgy, időlegesen elmúlnak a problémák. Menjünk el szakorvoshoz és kérjünk ajánlást a lehetséges kezelésekre. Ha ugyanis hagyjuk a problémát, könnyen lehet: olyannyira súlyosbodik, hogy az már az életminőségre is jelentős hatással lesz.

Kérjen fürdőgyógyászati vizsgálatot a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben, és vegyen igénybe TB által támogatott gyógyfürdős kezeléseket ugyanitt. Részletekért klikk ide! 

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük