A lustaság is segíthet produktívabbá válni. Ellentmondásnak tűnhet, de úgy tűnik, van alapja az állításnak. Nézzük meg közelebbről!

Nemrégiben a CNBC.com írt egy érdekes cikket a témáról. Egy friss bejegyzésükben egy zen buddhista szerzetes gondolatait osztották meg, köztük azt, hogy mindenkinek szüksége lenne hetente egy „lusta napra”. Ez annyit jelent, hogy erre a napra nem tervezünk semmit, és hagyjuk, hogy a nap úgy alakuljon, ahogy annak lennie kell.

A tapasztalatok szerint az ilyen “lusta napok” erősítik az éber figyelem képességét, kíváncsivá tesznek, és formálják a boldog élettel kapcsolatos vélekedésünket. Természetesen egy olyan világban, ahol állandóan produktívnak „kell” lenni, rendkívül nehéz „lusta napokat” tartani. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy kezdjük kicsiben. Először legyen csak 30 perc, amikor elengedjük magunkat és jelen vagyunk a pillanatban. Ezt az időt aztán fokozatosan növelhetjük, míg végül egy egész napot „lustálkodással” tölthetünk.

Fontos tudatosítani, hogy az ilyen típusú lustálkodás egyáltalán nem negatív dolog. Ilyenkor megengedjük magunknak, hogy szabadabbak legyünk, és meglássuk, érezzük körülöttünk azokat a dolgokat, amiket érezni és látni kell.

Az ilyen “lusta napok” nemcsak pihenést nyújtanak, hanem hozzájárulnak a mentális egészségünk fenntartásához és javításához is. Ha megengedjük magunknak ezt a kis szünetet, könnyebben tudunk koncentrálni a mindennapi feladatainkra, és hosszú távon produktívabbá válhatunk.

Tehát legközelebb, amikor úgy érzed, hogy szükséged van egy kis pihenésre, ne habozz! Adj magadnak egy „lusta napot”, és figyeld meg, hogyan változik az életed pozitív irányba.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük