A gyógyvíz alkotóelemei rövid idő alatt felszívódnak. Ez akár 20-30 perc gyógyfürdőzés alatt is megtörténhet. Ami persze nem azt jelenti, hogy ennyi elég is ahhoz, hogy a víz összetevői jelentős hatást is kiváltsanak. Az eredmény érdekében rendszeresen, kúraszerűen kell legalább fél órás fürdőzésekre sort keríteni. Persze ez csak a kémiai hatás.

A gyógyvíznek ezen kívül fizikai is biológiai hatása is van. Amik egyébként még gyorsabb eredményt igérnek… Ezek hatásait szinte már egy-egy kiadós fürdőzés után érezzük. Például a gyógyvíz, termálvíz hője oldja az izmok feszülését. Az ellazuló izmok pedig segítenek elűzni a hétköznapi stresszt. De a gyógyvízes fürdők mikroklímája is segíti az ellazulást. A fürdők levegőjére ugyanis negatív iontúlsúly jellemző. Ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a wellness során könnyebben relaxált állapotba kerülünk. Ugyanakkor ne feledjük, hogy a meleg víz kitágítja a vérereket, ezáltal javul a vérkeringés. Illetve ott a víz felhajtó erejének köszönhető súlytalanság érzés. A vízben még azok is átmozgathatják az ízületeiket, akik erre a szárazföldön csak nehezen vagy egyáltalán nem képesek.

Szóval nem kérdés: már egy-egy gyógyfürdőzős alkalom is jelentős hatással van a szervezetre. Úgyhogy ha csak rövid időre is, de el tudsz jutni gyógyfürdőzni, rengeteget teszel az egészségedért. A lélek és a test is meg fogja hálálni azt, ha áldozol a gyógyfürdős kikapcsolódásra.

Tedd ezt meg! Töltődj regenerálódj Sárváron! Klikk ide, és nézd meg, milyen gyógyvizes medencék várnak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!