Jön a tavasz, ezzel együtt jön a melegfront is, ami a sokaknál izomfeszülést, feszültséget, levertséget és fejfájást eredményez. Segíthet ezen a wellness?

Igen. Az egyes tünetek is orvosolhatók és a megelőzésben is jót tehetnek a gyógyfürdős szolgáltatások.

A fronttal együtt ugyanis változik a légnyomás, aminek a hatására a levegő kitágul és összemegy az elszigetelt testüregekben. Ez pedig feszülést okoz. Az izmokban is.

Az izmok lazítására pedig kiváló a gyógyfürdőkben lévő masszírozó nyakzuhany. De a gyógyvíz önmagában is képes enyhíteni a fájdalmakat. A magas hőmérséklet ugyanis megszünteti a nyaki izmok merevségét. Ezáltal a feszültségből eredő fejfájás is elmúlik. Hasonló eredményt hozhat a szaunázás is. A forró levegő szintén képes az izmok lazítására. Bár azt tudni kell: nem biztos, hogy a meleg jót tesz migrénes eredetű fejfájásnak. Ezért a wellness csak akkor igazán jó választás, ha izomfeszülés okozza a fejfájást.

De ezek csak az alap szolgáltatások. A front okozta fejfájás elűzésében egy masszázs vagy egy illóolajos terápia is segíthet. A levendula különösen jót tesz. Vagy egy olyan borsmentás fejmasszázs, ahol a fájó pontot stimulálják. Mindezek egyébként a stresszes érzést is megszüntetik.

Ugyan a tüneti kezelés is hatékony, de talán jobban tesszük, ha nagyobb hangsúlyt fektetünk a megelőzésre.

Ha szeretnénk megelőzni a front okozta fejfájást, akkor ellenállóbbnak kell lennünk a feszült helyzetekkel szemben. Azokra ugyanis jobban hatnak a frontok, akik stresszesebbek. De a legyengült immunrendszer is érzékennyé tesz minket.

Vagyis a front okozta fejfájás megelőzése érdekében az a legjobb, ha sokat járunk a szabadban, mozgunk eleget. Emellett csökkentsük az alkoholfogyasztást és áldozzunk időt a relaxálásra. Menjünk gyógyfürdőbe, wellnesselni és meditáljunk rendszeresen. De nagyon sokat segíthet a rendszeres masszázs is. Ez ugyanis beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, így az ellenállóbbá válik a szokatlan légköri hatásokkal szemben is. És ha már fürdőzni mentünk, szaunázzunk is! Mégpedig úgy, hogy a váltózuhanyt és a Kneipp-kúrát sem hagyjuk ki. Ezzel ugyanis eddzük a szív- és érrendszerünket. Vagyis a frontokat sem érezzük meg annyira.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük