A gyógyvíz a legtöbb esetben rengeteget segít az ízületi panaszok kezelésében. Van azonban néhány olyan mozgásszervi panasz, amikor nem biztos, hogy a gyógyfürdős kúra a legjobb választás.

Akut ízületi gyulladás esetén például jobb a fürdőkúra megkezdése előtt szakértő segítséget kérni. Ha gyulladásos eredetű a mozgásszervi panasz, csakis orvosi felügyelet mellett ajánlott alkalmazni a gyógyfürdős kezeléseket.

Honnan tudom, hogy gyulladás lehet az ízületekben?

Ha azt érezzük, hogy az érintett mozgásszerv folyamatosan fáj, amikor az ízület duzzadt, netán kivörösödött, a bőrfelület érezhetően melegebb a körülötte lévő területekhez képest, jobb óvatosnak lenni és várni a fürdőterápiával.

Előbb kérjünk tanácsot szakorvostól!

Amennyiben ugyanis gyulladt mozgásszerveket kezelünk termálvízzel, könnyen lehet, hogy a vártnak pont az ellenkező hatását érjük el. Még nehezebb lesz a panasz megszüntetése. A gyulladás elhúzódhat. Persze ez nem azt jelenti, hogy gyulladásos panaszok esetén feltétlenül távol kell maradni a gyógyvíztől. Csupán azt, hogy a kezelések tekintetében ne legyünk teljesen önállóak, feltétlenül kérjük szakértő segítségét a fürdőkúra megkezdése előtt.

Ha így tennél és kíváncsi vagy arra, hogy a nálad jelentkező ízületi panaszokra milyen kezelési mód javasolt, kérd a sárvári gyógyfürdő szakorvosainak a segítségét. Itt az állapotfelmérésen kívül kezelési javaslatokat is ajánlanak majd.

Amennyiben többet tudnál meg a témában, arról informálódnál, hogy milyen kezeléseket és vizsgálatokat támogat a társadalombiztosító, kattints ide.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük