A termálvizes lazítás még az alvási problémákon is segíthet. Egy kiadós wellness fürdőzéssel még az alvás is jobbá tehető. 

A fürdőzés közben ugyanis teljesen ellazulunk. És nem csak fizikai értelemben. A hőtől az izmok mellett a lélek is relaxált állapotba kerül. De nem csak emiatt tudunk pihentetőbben aludni, ha wellness-szelni megyünk. A test saját hőszabályozó rendszere is segít. 

Próbáljuk ki, hogy a wellness hétvége alatt, a lefekvés előtt másfél órával fürdőzünk 20-30 percet. A termálvíz 36-37 fok fölé fogja emelni a testhőmérsékletet, amit a medencéből kilépve a szervezet újra visszahűt. Ez a természetes hatás pedig egyebek mellett azt az üzenetet küldi az agynak, hogy ideje aludni…

Amúgy ezt a módszert akár otthon is kipróbálhatjuk.

A termálvizes lazítás mindezek mellett segít abban, hogy a vér a fejből a testbe kerüljön. Ezzel csökken az agyi aktivitás. Azaz nem járnak a fejünkben mindenfelé a gondolatok, így könnyebben el tudunk aludni.

Aztán a gyógyfürdős relax mérsékli a fájdalmat. Ha valaki amiatt nem tud aludni, mert itt-ott izom vagy ízületi panaszokat érez, a wellness akkor is segíthet.

De ne feledjük azt se, hogy a megnövekedett véráramlás miatt a forró víz több oxigént juttat az agyba. Ez pedig olyan érzés, mintha edzettünk volna. Vagyis egyfajta fáradtság lesz úrrá rajtunk. Ami szintén segíti az elalvást.

Végül: a forró víz megizzasztja az embert, a kitágult pórusokon keresztül pedig távoznak a méreganyagok a szervezetből. Ami megintcsak hatással van az elalvásra, az alvás minőségére.

És még egy:  forró víz gőze segít kitisztítani a légzőrendszert. Az orrjáratok dugulása megszűnhet, ezáltal sokkal könnyebben áramlik a levegő a tüdőbe. És ez szintén hozzájárul ahhoz, hogy pihentetőbb legyen az alvás. 

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük