Sárvári szakemberek szerint ezért is érdemes wellness-szelni menni októberben, novemberben.

Őszi szabadtéri termálfürdőzésre buzdítanak a sárvári turisztikai szakemberek. Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint az októberi, november eleji wellness-szel az ilyenkor gyakoribb betegségekkel szemben is ellenállóbbá tehetjük az immunrendszerünket. Ilyenkor van még ugyanis lehetőségünk arra, hogy a szervezetünkben a napfény hatására termelődő D-vitaminból valamennyit raktározzunk a téli megfázásos időszakra.

Mindezeket a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa Myspirit programjának főorvosa, dr. Tatár Ákos is megerősíti, illetve kiegészíti még néhány nagyon fontos tudnivalóval.

Egyebek mellett azzal, hogy a D-vitamin nem csak az immunrendszerre és a csontok egészségére van jelentős hatással. Viszonylag friss felfedezések szerint ugyanis a szervezetünk gyakorlatilag minden szövete rendelkezik D-vitamin receptorokkal. Vagyis a D-vitamint az egész test hasznosítja. Beleértve a korábban említett immunrendszer és a csontok mellett az emlőket, a vastagbelet, a szív- és érrendszert, a tüdőt, a hasnyálmirigyet, az agyat, a fogakat, a gyomrot, a gerincvelőt és még sok-sok más területet.

A szakember tehát egyértelműen rávilágít arra, hogy ha a szervezet megfelelő mennyiségű D-vitamint képes előállítani, az az átlagnál ellenállóbb tud maradni a különféle betegségekkel szemben. Már csak azért is, mert a D-vitamin aktív formája rákellenes hatással is rendelkezik, és csökkenti a gyulladásos folyamatokat. Ennek köszönhető, hogy sok más mellett az akné, az Alzheimer betegség, az allergiás túlérzékenység, az asztma, a kognitív teljesítmény csökkenés, a különféle szív- és keringési problémák, a depresszió, a diabétesz, a magas vérnyomás, egyes tüdőproblémák és számos rákbetegségek – úgy mint a méhrák, a mellrák, a petefészekrák, a hasnyálmirigyrák, a nyelőcsőrák, a gyomorrák, a tüdőrák – hatékonyan kezelhető, gyógyítható a segítségével.

Persze a gyógyításhoz nem elegendő egy-egy napozás. De az kétségtelen tény: minél többet vagyunk a szabad levegőn, annál inkább hozzájárulunk ahhoz, hogy a szervezet szükséges mennyiségű D-vitamint állítson elő. Vagyis, amikor csak van rá módunk, célszerű a napon tartózkodni, és körültekintő módon, a bőrünket megóvva hasznosítani a napfényt. 

Mindezekhez Haller Ferenc hozzáteszi: az őszi D-vitamin gyűjtésnek az egyik legjobb módja, ha szabadtéri termálvizes medencében lazítunk. Így ugyanis a napfény nagyobb fedetlen felületen éri a testünket, ezáltal a D-vitamin raktárak feltöltése is jóval gyorsabb és hatékonyabb lesz, mint egy átlagos őszi napon. Sárváron egyébként a szabadtéri termálfürdőzésre a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőn kívül a Spirit Hotel Thermal Spa-ban és az Ensana Thermal Sárvár Health Spa Hotelben is van lehetőség. Vagyis akár egy őszi sárvári wellness hétvége alatt is adódik a lehetőség az immunrendszer napozással történő erősítésére. 

A Spirit hotel főorvosa a fentieket még azzal egészíti ki, hogy megfelelő mennyiségű D-vitamin előállítására Magyarországon csak tavasszal, nyáron és ősszel van lehetőség. Ezen a földrajzi szélességen ugyanis télen már nem elegendő az az UVB sugárzás mennyiség, ami áthalad a légkörben. Így ebben az évszakban már fontos táplálékkiegészítőket is bevonni a szükséges D-vitamin mennyiség fedezéséhez. 

Atmoszféra apartmanok – Egy éjszaka ajándék

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Ha így teszel, most plusz egy nap...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Romantikus wellness pihenés Hotel Bassiana****-ban

A Hotel Bassiana saját wellness részleggel rendelkezik és az arborétum közvetlen szomszédságában...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Hotel Viktória – Wellness szálloda Sárvár belvárosában

Fürdőbelépő a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőbe, saját wellness részleg használata, relax kezelések,...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Emanapartmanok – Csak pár lépés a fürdő

Tavaszi vagy nyári lazítást tervezel? Foglalj szállást a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőtől...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Korona Panzió – Szállás a fürdőtől 50 méterre

Ha a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőhöz közel keresel apartmant, megtaláltad.

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Levendula apartmanház – Mediterrán hangulat Sárváron

Levendula… illat, színek, harmónia, természetesség, nyugalom, vidéki hangulat és wellness…. Talán ezzel...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Harmónia Hotel és Étterem *** superior

Hosszú hétvége vagy nyári vakáció? A Harmónia Hotel kiváló választás. A saját wellness...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Danubius Health Spa Resort Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!