Tedd ezt ősszel és télen is, amikor nyárhoz képest jóval tudatosabban kell kezelni a szervezetünk D-vitamin előállításának a kérdését.

Nyári időben ugyanis nincs gond a D-vitamin készleteink szinten tartásával, hisz szinte egész nap verőfényes napsütés van. A vízparton fedetlen testtel lazítani pár órát vagy csak sétálgatva a délutáni napsütésben bőven elegendő idő ahhoz, hogy kellő mennyiségű D-vitamint termeljen a szervezetünk.

No, de mi a helyzet ősszel, amikor beköszönt a hűvösebb idő, és lecsökken a napsütéses órák száma?

Erre nyújthat kiváló megoldást egy jó kis őszi wellness. A kinti medencékben ugyanis hűvösebb időben is lehet napozni, így ősszel is van lehetőség arra, hogy nagyobb testfelületen érjen minket napfény, ezáltal több D-vitamint termeljen a szervezet.

Miért lényeges ez? A hűvös, nyirkos idő miatt az ősszel igencsak megszaporodnak a náthás, megfázásos betegségek száma, a D-vitaminnak pedig kulcsfontosságú szerepe van az immunrendszerünk megfelelő működésében.

Mindezek mellett a D-vitamin a jó hangulatért is felelős. Ami ősszel, a kissé melankolikus időjárás miatt megint csak jól jön. A rövidülő nappalok, a hűvösebb reggelek miatt ugyanis többször lesz úrrá rajtunk a rossz hangulat.

De ennek a csodálatos vitaminnak számos egyéb jótékony hatása is ismert. Ilyen például az, hogy a csontjainkra jótékony hatással van, de gyulladáscsökkentő szerepe is van, és bizony többféle a rák típus kialakulása is megelőzhető vele. Ráadásul mivel szinte hormonként viselkedik, így az egész endokrin rendszer működését is befolyásolja.

Szóval szerintünk nem kérdés, hogy közben ősszel is kell időt szakítania  fürdőzésre. Amire természetesen Sárváron több helyszínen is kínálkozik lehetőség. A Spirit Hotel és a Danubius Hotel saját kültéri medencékkel rendelkezik, de őszi, téli fürdőzésre természetesen a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben is kínálkozik lehetőség – erről itt írtunk nemrég.

Klikk és ha megjött a kedved egy kis sárvári D-vitamin gyűjtésre, ne várj, foglalj szállást! Mi várunk.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük