Többször írtuk már, hogy a wellness hétvégék alatti új rutinok betanulásával sokat javíthatunk az életminőségünkön. Ha például egy ilyen alkalom után sikerül rendszeressé tenni a reggeli futást, vagy ráérzünk a nordic walkingozásra, már nagyon sokat nyertünk. Ahogy akkor is, ha a vacsora utáni sétát is rendszeressé tesszük.

Már tizenöt perc mozgás is csodákra képes. Az étkezés utáni séta ugyanis csökkenti a vércukorszintet. Ezt egy nemrég végzett felmérés eredményei is igazolják. Ebből kiderült, hogy azoknál a 2-es típusú cukorbetegség által veszélyeztetettebb idősebb felnőtteknél, akik az étkezés utáni órákban 15 percet sétáltak, nem volt különösebb kiugrás a vércukor szintjükben. A következtetések szerint egyébként egy esti, vacsora utáni negyed órás séta sokkal hatékonyabb, mint egy délelőtti, délutáni 45 perces gyaloglás – minderről a Time.com nyomán számolt be a HáziPatika.com. Az étkezés utáni séta titka egyébként az, hogy a szervezetben így nem kering sokáig a glükóz, hanem a mozgás hatására kivonódik a vérből és energiává alakul. De nem csak ez az egyetlen haszna a vacsora utáni mozgásnak. A bélmozgásra is jótékonyan hat egy kis séta. Az aktivitás hatására ugyanis gyorsul az emésztés, csökken a gyomorégés kialakulásának az esélye, illetve könnyebben áthalad a táplálék a gyomor-bél traktuson.

A vacsora utáni mozgás kényelmes séta legyen, ne intenzív sport!

Az időzítésről pedig annyit ír a Time.com, hogy lehetőleg a vacsora utáni egy órán belül induljuk sétálni. Hiszen a vér glükóztartalma az étkezés után 72 perccel a legmagasabb.

Lehetőleg még ez előtt mozogjunk.

Próbáld ki a módszert akár egy wellness hétvége alatt! Próbáld ki nyugodt körülmények között, hogy milyen jótékony hatásai vannak akár egy pár perces vacsora utáni sétának.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük