A stressz majdnem mindenkit érintő probléma. Viszont nem mindenkit visel meg ugyanúgy az átlagnál több feszültség. Vajon ők hogyan csinálják?

Vagy genetikailag kevésbé “lelkizők”… Vagy, ami sokkal valószínűbb, hogy ismerik azokat a viszonylag egyszerű megoldásokat, amikkel megtaníthatjuk a szervezetünket a stressz kezelésére.

Ilyen a hasi légzés. Ha érezzük, hogy kezdünk feszültek lenni, csak vegyünk néhány nagy levegőt (a hasüregbe), és máris kontrollálhatjuk a stresszt. A technikát egyébként a katonák és az énekesek is használják.

Meditáljunk rendszeresen! Nem feltétlenül kell spirituális tevékenységre gondolni. Ha az alkotás kapcsol ki, meditálj úgy! Ha a sport, akkor válaszd az aktivitást! A lényeg, hogy egyszerű feladatra fókuszálj!  Így megnyugtatod és lecsendesíted az elmédet.

De a mozgás is jó a feszültség kiadására. Amellett, hogy természetes antidepresszáns termelő. És nem csak a pillanatnyi stresszt űzi el, hanem hosszú távon is megerősít.

Ugyanakkor hasonlóan jók a könnyed, lassú mozgásformák is: a jóga, a Thai Chi vagy a sétálás bizonyítottan segítenek megtalálni a belső egyensúlyt.

Más típusú módszer, de hatásos: nevess egy jót! Vígjátékok, videók, stand-upok – ezek mind-mind segítenek, hogy jobb kedvre derülj.

És ami még nagyon fontos, hogy kerüljük a cukrot és a koffeint. A nagy mennyiségű cukor ugyanis fáradttá, idegessé és szorongóvá tesz minket. A koffein pedig valójában becsapja a testünket és az elménket. Ezért ha fáradtak vagyunk, akkor pihenjünk, ne kávét és energia italt igyunk.

Plusz menjünk társaságba, beszélgessünk a problémánkról másokkal! Közben pedig egy-egy stresszűző wellness pihenésen is részt vehetünk. Akár Sárváron.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük