A wellness szó hallatán elsődlegesen a medencében történő ejtőzés jut az eszünkbe, pedig egy wellness élmény ennél sokkal összetettebb kikapcsolódási formát jelent. Induljunk ki csak abból, hogy maga a wellness, mint kifejezés is egy komplex fogalmat takar: testi és lelki jóllétet egyaránt jelöl.

Amikor tehát úgy döntünk, hogy eltöltünk pár napot egy wellness szállodában, azzal egy komplex egészségmegőrző program veszi kezdetét, számos szolgáltatással a háttérben.

Apropó, kezdet. Az igazi wellness pihenés a teljes élményben rejlik, ezért fel kell tenni a kérdést: ez vajon mikor is kezdődik? Akkor, amikor elkezdjük otthon bepakolni a bőröndünket? Esetleg, amikor becsekkolunk a recepción? Nem, nem. Hogy teljes legyen az élmény, ennek már akkor el kell kezdődnie, amikor kapcsolatba lépünk a kiszemelt úticéllal.

Következzen most pár tipp, amivel te is a maximumot hozhatod ki a wellnessből.

  • Amikor a neten wellness szállodák után keresgélsz, jusson eszedbe, hogy nem minden wellness központ egyenlő. Különböző szintek vannak, különböző minőségű árral és szolgáltatásokkal. Annak érdekében, hogy ne érjen csalódás, mielőtt lefoglalod, győződj meg róla, hogy az ízlésednek és költségvetésednek megfelelő szállodáról van szó.  
  • Keress olyan helyet, ami sok extrát nyújt, mint például az edzőterem, a merülő medence, az aromaterápiás szoba vagy egy kényelmes és csendes pihenő.
  • Érkezz korán és távozz későn! Ha már ott vagy, használd ki a hotel nyújtotta számos szolgáltatást.
  • Derítsd ki azt is, hogy milyen extra kezelések járnak a foglalásodhoz. Sok helyen például belefér egy-egy masszázs. De azt sem árt előre tudni, hogy a foglalás tartalmazza-e például a fürdőköpeny használatát.
  • Amikor kezelést foglalsz, érdeklődj a csomagokról! Ezek általában kedvezőbb ajánlatok, mintha külön-külön foglalnád le a kezeléseket.
  • Kérdezd meg, hogy egy órás kezelés valójában mennyi idő! Sok helyen általában 50 percet takar.
  • Olyan helyet válassz, ahol tapasztalt terapeuták dolgoznak! Nem mindegy, hogy ki ad tanácsot, illetve az se, hogy mennyire segítőkész és figyelmes a hotel személyzete.
  • Tartsd észben, hogy nem minden kezelés jó mindenkinek, és nem is ugyanúgy hatnak. A kezelések – legyen szó egy masszázsról vagy egy ajurvéda kezelésről -, minden esetben a te igényeidhez kell, hogy igazodjanak.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük