Ha azt mondjuk, hogy hosszú hétvégés vakáció, a legtöbbeknek a passzív feltöltődés, a termálvízben való lazítás, a szaunázós relax jut eszébe… Pedig a wellness ennél több is lehet. Amikor mondjuk aktív programokat is beiktatunk a programba, az élmény általában jóval nagyobb. A nordic walking például egy ilyen időtöltés.

Miért menjünk nordic walkingozni a hosszú hétvégés wellness alatt?

Egyrészt az aktivitás fontossága miatt. Attól még ugyanis, hogy wellness-szelünk, mozogni is tanácsos. Hiszen nem attól leszünk kipihentek, hogy nem csinálunk semmit, hanem attól, ha mást csinálunk, mint amit a hétköznapokban. A nordic walking pedig egy ilyen tevékenység. Ráadásul szinte mindenki űzheti – még az ízületi problémákkal küzdők is. A helyes nordic-ozás ugyanis tehermentesíti a csípőt, a térdeket. Úgy mozgat át minden izmot, hogy azt a szervezet meghálálja. 

Az aktivitás örömet szerez

Mivel a mozgás endorfint termel, az aktivitás után garantáltan boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat. Szerintünk ez is egy fontos érv.

De ne feledjük azt se, hogy a nordic walkingozás nyaralás alatt történő elsajátítása később is jól jöhet. Hiszen a megszerzett tudást a hétköznapok során is alkalmazhatjuk majd. Ami egyébként nem is akármilyen ismeret, hiszen Sárváron akár oktatóktól is tanulhatsz. 

Ne hagyjuk ki továbbá az érvek közül azt se, hogy a nordic walkingozás után még jobban esik majd a gyógyfürdőzés és a szaunázás. A kellemesen átmozgatott izmok ellazításához szerintünk nincs jobb a gyógyító víznél és a szauna hőjénél. Képzeld csak el, hogy a kellemes fáradsághoz még egy kis plusz lazító relax is hozzájön… A szervezet garantáltan meghálálja, hogy aktivitásban és regeneráló, gyógyító lazításban is volt része. Szerintünk így lehet teljes a wellness.

Plusz…

Egyáltalán nem költséges időtöltés, és különösebb előkészület sem kell hozzá. Nordic walking botokat tudsz bérelni a sárvári Tourinform Irodában, az útvonalakat városszerte táblák jelzik. Szóval neked csak egy sportcipőt kell hozni, és már indulhat is a wellness aktívabb része.

Amennyiben kedvet kaptál, a nordic walking bot bérlésről itt informálódhatsz.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük