A szaunázás önmagában is szuper dolog, de igazán extra élményt akkor nyújt, ha az úgynevezett felöntésre is sor kerül. De mi az a felöntés?

Mielőtt valami fura dologra asszociálnátok, el kell mondanunk, hogy semmilyen testi beavatkozáshoz nincs köze. A szaunafelöntés röviden annyit jelent, hogy szaunázás közben aromás vagy tiszta vizet locsolunk a szauna forró köveire. Így gőz képződik, ami felszáll, ezáltal tovább fokozza az élményt. 

És akkor itt jön a képbe a szauna szeánsz is, mint kifejezés. Ugyanis a szeánszok nagyrészt a felöntésekhez köthetők. Ilyenkor a szaunamester a keletkező gőzt tereli különböző legyezési technikákkal a szaunázók testére. 

Miért olyan érdekes ez?

Mert a legyezéskor keletkezett forró, de mégis hűvösnek tűnű áramlatok kellemes borzongást váltanak ki a szaunázókból. Ilyenkor endorfin termelődik. Ezt az érzést hívják egyébként szauna orgazmusnak.

A szauna szeánsz nagyjából 10-12 percig tart. A felöntések típusa pedig öt fajta lehet.

Létezik például aromás felöntés. Ilyenkor az illatok dominálnak. Ennek során a szaunamester illóolajos vizet locsol a lávakövekre. A másik kedvelt felöntés típus a bőrápoló felöntés. Ilyenkor bőrradírozásra, peelingre is sor kerül. Akár a só bőrbe való bedörzsölésével. A harmadi a relax felöntés, ennek során az a cél, hogy hanghatások és aromák segítségével érjük el a teljes ellazulást. Az ilyen szeánszok általában alacsonyabb hőmérsékletűek, és a legyezési technikák is jóval lágyabbak, mint a többi szeánsz esetében.

Aztán ott vannak az élményfelöntések és a show felöntések. Az előbbi kategóriába tartoznak például a sokak által ismert jeges felöntések. Vagy más néven orosz felöntések. De minden olyan szeánszot ide sorolunk, ahol valamilyen impulzus éri a vendéget. 

Ehhez hasonló a show felöntés is. Viszont itt a cél leginkább a szórakoztatás, nem pedig az ellazítás. A show szeánszok során gyakran jelmezbe öltözik a szaunamester, a szeánsz alatt zene szól és a legyezés is jóval akrobatikusabb, mint a klasszikusabb programok alatt. 

Jól hangzik, igaz?

Neked melyik szimpatikus? Részt vennél hasonlón? Mutatjuk, Sárváron melyik szállodákban található szaunavilág, illetve hol dolgoznak szaunamesterek is azon, hogy még nagyobb legyen a wellness-élmény.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!